Taxi Stockholm byter ut 12 år gammal webb, tar in nya digitala byråer

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Alldeles nyss lanserade Taxi Stockholm sin helt nya digitala närvaro och webb berättar Gabriel Heijmer, Digital product manager Taxi Stockholm. En efterlängtad lansering, Taxistockholm.se hade innan lanseringen en utdaterad grafisk profil och teknisk lösning för att vara en så pass välbesökt destination. Taxi Stockholm har i samband med förändringen även tagit in ett gäng nya byråer och teknikleverantörer från huduvstaden.

Troligtvis har det omfattande digitala arbete som Cabonline / Taxikurir (med byrån Valtech) och Sverigetaxi (med byrån Grow) genomfört på sistone motiverat bolaget.

Taxi Stockholm har varit en .NET och Episerver användare sedan mer ett decennium tillbaka. Men på grund av en snårig, egenhändigt sönderskriven installation låg de länge kvar på en äldre Episerver version 5 med stora svårigheter att versionsuppgradera. Där jobbade Taxi Stockholm med idag nedlagda New Technology Sweden AB och ett inhouseteam. Men Episerver ersätts nu helt för en ny externwebbssatsning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MACH Alliance passerar 100 medlemmar, utmanar Salesforce, Adobe och Oracle på riktigt

Nya byråer och plattformar in är We are yours med kontor i Stockholm och Amsterdam och snabbväxande teknikpartnern Iteam Solutions. Den förstnämnda står för koncept och design. Helt nya Taxistockholm.se passar dessutom på att kasta ut Episerver proprietär lösning och är numera helt byggd på WordPress. Lösningen ska fått en avancerad koppling till Taxi Stockholms öppna API för att kunna leverera bokningar. Det har varit en av Iteams större utmaningar, berättar teamet bakom lösningen.

Den nya målsättningen med sajten var att skapa en enkel bokning trots att vi har en ”komplexare produkt” än hos de oliak taxibolagskonkurrenterna. Taxi Stockholm ska ha betydligt fler tillval och biltyper.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya referenser från ledaren på WooCommerce, trots riskkapitalisternas ogillande

Informationsmässigt har teamet bakom nu fokuserat på fyra fokusområden:

  • Bokning
  • Rekrytering av kunder
  • Egna tjänster och
  • Rekrytering av förare, åkare, tjänstemän och telefonister.

Teamet bakom berättar för MKSE att mycket av den djupare informationen bakom på Taxistockholm.se inte tidigare haft så många besökare och läsare så Taxi Stockholm har nu valt att göra den tillgänglig via ett nytt ”hjälpcenter”. Det finns även en ”mina sidor” sektion.

Taxistockholm.se sportar dessutom numera äntligen https://, har språkstöd och GSA sök. Till skillnad från konkurrenterna har man inte altiverat geo-IP sniffing.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

Leave a Comment