Teknikmagasinet i rekonstruktion skyller på e-handel, argumentet håller inte

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Teknikmagasinet står på ruinens brant med ännu ett år av minskad vinst och totala skulder på en bra bit över 150 Mkr. Solna Tingsrätt beslutade nyligen om rekonstruktion för det klassiska bolaget, grundat 1998.

Framtiden för det välkända bolaget, med 450 anställda och nya VDn Catherine Margareta Röhstö Sahlgren, ligger nu i ehandels händer. Ska bolaget överleva måste främst Teknikmagasinet.se e-handel prestera ännu bättre, enligt ett uttalande från bolagets ledning.

E-handeln då, det är en blott 2,5-årig, väl mobilanpassad lösning med ”multikanalhandelsstöd” (idag mer känt som omnikanal) från start baserad på svenska Litium Studio. Dessutom vässad med en tidig version av vertikalgräddfilen Litium B2C Accelerator (troligtvis FMCG), som Henrik Lundin och teamet på Litium var föredömligt snabba att komma ut med.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Jetshop och Storm Commerce blir Norce, nya kombinerade kundlistor

Teknikmagasinet var därmed relativt tidiga med många egenskaper och anpassningar som de senaste åren ansetts som ”rätt” i ehandelskretsar. Och de har även återinvesterat i sin lösning och moderniserat 2015-2017. Så hittar de inte helt, helt rätt med en briljant nysatsning är frågan om inte problemet är ett annat än kanalbaserat.

Att skylla på bristande e-handel är en strategi som fungerat bäst för aktörer i rekonstruktion med obefintlig eller obegriplig e-handelsnärvaro innan. Som hos IndiskaÄven Lagerhaus har under åren gjort några minst sagt märkliga e-handelsval fram till sin nuvarande lösning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bodyflight och VREX köper in Litium e-handel och PIM av Maksimer

Leave a Comment