Telia Division X nya IoT-plattformspaketering säljs till Rikshem

In AI, Machine Learning, Botar, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Allt om IoT-plattformar i Sverige
Svenska val och preferenser. MKSE.com har en aktiv sektion med allt som händer inom området i Sverige.
I dagarna fattar flera stora svenska företag beslut kring val av egen IoT-plattform för framtiden. Det handlar om vilket stöd företag ska köpa in för att börja mappa upp egna pågående, samt framtida, behovet inom IoT-protokoll, egenskaper och integrationer. Samt vilken supporterade partner och plattform de därefter får möjligheten att välja. Telia har på kort tid seglat upp som en större partner inom denna typ av plattformserbjudanden.

Rikshem har idag gjort sitt val då de tecknat avtal med Telia för digitalisering av alla egna fastigheter med teleoperatörens helt nya fastighets-IT och IoT-plattform. Flera olika innehållstjänster av tjänsteleverantörer ska göeas tillgängliga för Rikshems hyresgäster. Med hjälp av den nya plattformen har Rikshem förutsättningar att monitorera och analysera fastigheternas digitala system för att bland annat kunna effektivisera drift, energianvändning samt få insikter om proaktivt underhållsbehov. Avtalet som tecknas är för hela 30 000 lägenheter i Sverige och på tolv år.

IoT-plattformen är en produktion av Telia Division X, som samarbetar med bl a Consid för att ta fram den B2B-anpassade produkten.

”– Vi är mycket stolta över avtalet med Rikshem. Det är fantastiskt roligt med den här typen av samarbeten, där vi ser så konkreta resultat genom ny och innovativ teknik. Det öppnar dessutom upp för helt nya användningsområden för att förbättra för Rikshem och deras hyresgäster.”

Säger Björn Hansen, Head of IoT, Division X, Telia Company.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss