Telia genomför största interna utbildningsprogrammet, 2000 anställda ska bli AWS experter

In Amazon, Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Telia Company och Dr. Rainer Deutschmann, Group Chief Operating Officer på Telia Company har bestämt sig för att utbilda 2000 medarbetare inom AWS och molnteknik då molntjänster väntas bli en viktig del för Telia framöver. Det kallas det hittills största interna utbildningsprogrammet i Norden av AWS. 10 procent av Telias alla medarbetare ska kompetensförbättra sig.

“ – Telia befinner sig på en av telekombranschens mest ambitiösa digitala transformationsresor och molnteknik, big data, analys och AI är kärnan i den omställningen. Vi utökar nu vårt strategiska samarbete med AWS för att lansera Nordens hittills största interna utbildningsprogram med AWS där vi under de kommande tre åren kommer att höja kompetensen hos 10 procent av Telias alla medarbetare i AWS och molnteknik, vilket vi gör för att säkra kompetensen inom molnteknik för totalt 2 000 medarbetare. Initiativet kompletterar vår pågående breda förstärkning av produkt- och teknikkunskaper med i nuläget 4 000 aktiva deltagare. Jag är mycket glad över att se våra medarbetare växa och utvecklas, något som är avgörande för att lyckas med vår transformation”.

Säger Rainer Deutschmann lagom till att AWS Summit öppnar i Stockholm. Som en del av Telias transformation har bolagets Analytics IT-team på mindre än ett år utvecklat och lanserat en serverlös bolagsgemensam dataplattform på AWS. Programmet hoppas Telia ska bredda egna användningen av olika molntjänster.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  NoA börjar radda upp Telia-case, kopplar in Salesforce