The North Alliance med Åkestam Holst, NoA Ignite och Bold säljs till England?

In CXM, E-handel, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Norvestors traditionellt femåriga investeringshorisont är redan passerad med råge. Det är välkänt att NoA gruppen, The North Alliance, med 26 byråer och koncernansvarige Thomas Högeböl letar nya ägare. Enligt uppgifter till Rolf van den Brink på Dagens Opinion är ett brittiskt investmentbolag på väg att köpa NoA. Det ska handla om det investmentbolaget Bridgepoint som uppskattar förvärv inom kommunikation.

NoA grundades 2014 och ägs utöver av Norvestor även av ett omfattande antal partners i byråerna enligt olika delägarmodeller.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

” – Vi letar efter bolag i segment där vi ser långsiktig tillväxt. Och det här faller väl in där. Sedan köper vi inte marknaden utan reella bolag och hur de bolagen är positionerade där. Det utvärderas från case till case. Men absolut, det finns ett intresse för branschen som helhet.”

Säger Christopher Bley, partner på Bridgepoint i Sverige, i en undflyende kommentar om ett köp. Bridgepoint har runt 370 miljarder SEK i AUM (Assets Under Management) och äger idag bl a delar av välkända företag som Nordic Cinema Group, Pret a Manger, Burger King, Infront Sports och svenska Trustly.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordic Morning väljer ”Accenture taktik”, lägger ned alternativa varumärken

Tekniskt är NoA idag verksamma inom discipliner som CMS/CX/e-handel och har genom de många förvärven till idag främst specialiserat sig på plattformarna Centra, Optimizely Commerce, Shopify och Salesforce Marketing Cloud.