Tidningarna tävlar i bästa prestanda, engagerade besökare kräver 1 sekund laddtid enligt FT.com

In Cloud / Förvaltning, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

MKSE.com kallade 2016 för ”Prestanda-året” under förutsägelserna nyåret 2015/2016. Och visst är laddhastigheten enormt viktig för samtliga aktörer. Det syns hos FT som med dagens släpp av nya FT.com kallar sin webbplats:

“One of the fastest in the world,”

Med angivna, förvisso https-, laddtider om 1,5 sekunder på desktop och 2,1 sekunder på mobil. FT.com är snabbare än så, från San Jose-servrar. Det går på 0,573 sekunder med C73 i betyg. Statiska query strings, flera host names, DNS lookups och browser cache drar ned betyget enligt Pingdom.

Nya FT.com ska gett användare som var upp till 30% mer “engagerade” än med den tidigare version av sajten, enligt FT Chief Executive John Ridding. Engagerade ska betyda att de återkommer till sajten oftare och konsumerar mer content när de är på plats. Andra nyheter på nya FT.com är mer personalisering för att besökare ska kunna ”flytta upp” den typ av innehåll de är mest intresserade av. FT ska nu försöka omvandla prestandainvesteringen i pengar. Det med nya “engagement-based” annonssatsningar.

FT.com jobbar på sin prestanda med ”lazy image load”, Varnish Cache, React.js javascript, Heroku, Akamai och Cloudfront. Men det fanns plats för ascii i källkoden (för jobbsökande) iaf.

Bezos ekonomiskt boostade The Washington Post visade upp sin egen “lightning-fast” mobilwebb så sent som i september.

MKSE.com klockar in på 0,539 sekunder med A93 i betyg från lokala Pingdom sevrar.

Alla som bygger React.js front

Håll koll på det senaste inom javascript bibliotek och script. Här listas alla nyheter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Inte kris överallt, Centra firar fjorton releaser på åtta veckor

Leave a Comment