Tillbaka till e-post popups, Firefox och Chrome stryper Push Notifieringar

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är inte lätt för den moderne marknadsföraren. Här har ni satsat allt på pushnotifieringar som ett alternativ till email popup formulären. Och så helt plötsligt stryper den största tillverkaren av webbläsare funktionen i senaste uppdateringen.

För Google Chrome pushnotifieringar tryckts helt tillbaka i version 80. De anses för störande i webbläsarupplevelsen av Google. De förpassas från att varit ett helt fönster, obligatoriskt att agera på, till att enbart bli en liten symbol i adressfältet. På samma sätt som ”bokmärk” eller ”SSL” infon. Webbläsaren Firefox verkar gå samma väg.

Tufft läge för PushCrew VWO som lanserade 2015

Som MKSE.com skrivit om de senaste åren har det blivit populärt att använda push som ett nytt ”lim” för att knyta an till sina besökare och försöka kunna konvertera vidare på dessa (lära sig deras preferenser, persondata etc.). I samband med att färre och färre valde prenumerera på alla de nyhetsbrev idag samtliga webbplatser ber oss skriva upp oss på har däremot push börjat missbrukats och dykt upp på alla möjliga sajter. Sajter du kanske inte vill bli ”störd” av under ditt dagliga arbete på datorn.

Push notifieringar har även blivit en större del av PWA-tanken och kopplingen till olika typer av hårdvarurstöd i mobilen. I mobilen ska däremot möjligheterna att skapa notiser och olika typer av notiser (enligt Notiscenter) leva vidare.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss