Tips för e-handel via mobiltelefon och iPhone

In Check out/Kassasystem, iPhone, mCommerce, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb, Wipcore by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

E-handelsutvecklaren Wipcore har släppt några tips kring försäljning med mobiltelefonen som kanal.

Främst handlar det om att tänka på e-handel med mobiltelefonen som något helt nytt. Nya förutsättningar i form av en personlig kanal med olikt surfbetéende jämfört med webben. Tre fler tips:

Enkelhet Mobilsurf är begränsat utan tangentbord eller mus. Navigering måste vara intuitiv och självförklarande.

RelevansMobilsurf innebär inte att ”surfa sig runt och bli inspirerad”. Håll mobile-handeln relevant, skapa listor som gör det enkelt för besökarna att hitta nyheter, topplistor och rekommendationer. Anpassade till varje kund.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så tänker H&M digitalstrategiskt i nya, viktiga H&M Home

Sälj är det viktigaste, oavsett kanalMobilen kommer antagligen aldrig vara den försäljningskanal med störst omsättning. Men den kommer spela en stor roll och påverka köpbeslut långt mer än vad den omsätter. Många kommer att använda mobilen för att bli inspirerade och söka information för att sedan genomföra köpet, i till exempel en riktig butik, eller på webben. Tänk till när ni skissar på en mobilapplikation. De olika kanalerna måste vara integrerade och dela på sådan information som lagersaldo för en produkt i en specifik butik. Detsamma gäller funktioner som att lägga till på kundens önskelista, för att sedan kunna göra själva köpet på webben.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så tänker H&M digitalstrategiskt i nya, viktiga H&M Home

Wipcore konstaterar även att iPhone-användarna är ”mogna e-handlare”. Deras rekommendation att börja med att ta fram en iPhone anpassad e-handel.

I USA ligger de som vanligt en bra bit före. Här är ett bra exempel på en standardiserad, systembaserad mobil e-handelslösning.

Leave a Comment