Tombolahjulet för e-handel till Sverige, allt mer gamification för konvertering

In Nyheter, E-handel, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nu kommer de aggressiva, kinesiska säljstödjande e-handelsaktiviteterna även till Sverige. Amerikanska Privy som erbjuder flera olika typer av Marketing software, gamification och konverteringsstödjande funktioner (exit-intent driven pop-ups, notification  light box banners etc.) för främst Shopify har inför 2020 tagit rabatt-tombolahjulet till Sverige. Det har dessförinnan främst varit populärt hos kinesiska e-handlare som Banggood eller Gearbest.

Det kallas Spin To Win och är ett javascript som skapar en grafisk tombola i helskärm, förlagd till sidan. Med sex olika val om vinster som webbplatsägaren själv bestämmer. Där kan de ge de sedvanliga rabattkoderna (brukar nästan alltid vara 10 %) med löften om upp till 50% eller t ex gratis frakt. Därefter sätts sannolikheten att en ”tävlande” ska vinna. Varje vinstval förses med en egen rabattkod. På samma sätt som en chattbot går även hjulet, utöver ”exit-intent” funktionen, att öppna upp via en fixerad ikon i nedre högra hörnet av e-handeln.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tombolahjul, egna valutor, beslutsstress och röststyrd MR-design - E-handelsinnovation 2023 via Kina

Svenska CBD-ehandeln Raworganics.se är en av de första användarna i landet. De erbjuder upp till halva priset (!) på sina varor för de som snurrar hjulet.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss