Toshiba UK väljer Open Source-sugna EPiServer

In Nyheter, Open source PHP, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

EPiServer UK tuffar på med en större referens. Toshiba konsumentelektronik i England har valt EPiServer CMS 5 som CMS. Lokal implementationspartner är IS Solutions Plc.

Sajten ska vara sökmotorvänlig och W3C-compliant. Andra funktioner är:

. Product listings by series and by screen size (for televisions)
. Multi-tab product information including Flash-based product viewer for high-resolution images
. Comprehensive product selector
. Comparison tool
. Secure contact form
. News and reviews categorised by type
. Search

EPiServer försöker även roffa åt sig lite ”open source goodwill” genom att fortsätta släppa gamla, mindre framgångsrika egna produkter som öppen källkod. Kundträff- och evenemangshanteringsverktyget EventX ska kunna hantera anmälningar, bokningsbekräftelser och ändringar av anmälningar.

Evenemangshantering, knappast core CMS funktionalitet från tillverkaren, va? Låter på sin höjd som redan borde varit open source eller som kund billigt, och enkelt igångsatt, hyr in som en web2.0 tjänst.

Kommentarer

  1. Jaha, så du menar att open-source bara för saker som är passé? Jag förstår inte din riktning i artikeln. Så det som inte är kärnverksamhet kan man release’a som open-source? Open-source görs mest på goodwill och inte affärsmässigt? Hjälp mig förstå vad du egentligen vill säga, Martin!

  2. Jaha, så du menar att open-source bara för saker som är passé? Jag förstår inte din riktning i artikeln. Så det som inte är kärnverksamhet kan man release’a som open-source? Open-source görs mest på goodwill och inte affärsmässigt? Hjälp mig förstå vad du egentligen vill säga, Martin!

  3. @Andreas: Jag tycker det är en solklar avvägning mellan vad EPiServer släpper som öppen källkod. TranslationX och WikiX kan vara intressanta för vissa utvecklare och kunder. Men de ingår ligger i säljtoppen för 2008, vill jag lova.

    Självklart har jag inget generellt emot öppen källkod, det borde mina tidigare hundratals artiklar vittna om.

  4. Författare

    @Andreas: Jag tycker det är en solklar avvägning mellan vad EPiServer släpper som öppen källkod. TranslationX och WikiX kan vara intressanta för vissa utvecklare och kunder. Men de ingår ligger i säljtoppen för 2008, vill jag lova.

    Självklart har jag inget generellt emot öppen källkod, det borde mina tidigare hundratals artiklar vittna om.

Leave a Comment