Toyota.se släpps med nytt kundfokus, 46 nya webbplatser rullas ut

In CXM, Nyheter, Online Marketing, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Toyota satsar på en mer kundupplevelseberikad webb och sjösätter flera strukturella och designmässiga förändringar på nya Toyota.se. Sajten baseras på översatt innehåll och teknik från ett centraleuropeiskt val under domänen Toyota-europe.com. Franska sajten var först ut under 2014.

Bilköpare förväntar sig mer i dialogen med ett bilmärke och ser allvarligt på de märken som inte kan leva upp till detta. Med ”detta” menas nog i detta fall de katastrofala ”90-talslösningar” som fortfarande gäller hos t ex Mercedes-benz.se och BMW.se (på väg att byta).

Toyota Europe website

Ännu mer nytt är på gång. Ett löpande strategiskt arbete lett av engelska digitalbyrån Amaze är klart och rullas ut på 46 europeiska sajter. Fokus är att hjälpa kunder genom sina beslut i köpprocessen, enligt Karen Peeters, senior manager, digital experience.

SDL är inblandade inom installationen. De ligger bakom ett skräddarsytt frontend-lager och sköter stora delar av content’en samt språkstödet, berättar svenska SDL för MKSE.com.

För sin generella Toyota.eu site samt för intern kommunikation använder Toyota Sharepoint 2010 upprättningar, men de nya konsumentsajterna har ett eget plattformsval.

0st
jobbar hos Toyota

Svenska Toyota har även en relativt ny svensk Marketing Communications Manager i Jan Casserlöv rekryterad från Jung von Matt.

Bilmärkerna är på gång. Läs mer om deras nya plattformsval och designprojekt här:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SKF berättar mer om egna e-handelsprojekten, nya leverantörer

Leave a Comment