Trafikverket letar nya leverantörer, budgettak på 120 Mkr och max 1600 SEK i timmen

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Trafikverket med Trafikverket.se, en Optimizely/Episerver kund sedan mer än ett decennium tillbaka ska ut och hitta nya leverantörer och byråer. Affären är värd hela 120 Mkr under en ny avtalsperiod om 2 plus 1 plus 1 år. Nytt är att beställaren med Anna Lihr, kommunikationsdirektör på Trafikverket, i spetsen väljer sätta ett kostnadstak och mer fastpris på upphandlingen denna gång. I kölvattnet av alla prisdumpningar av Nord DDB m fl som varit kritiserade under vintern. Allt för att undvika kreativa Excel-snurror och Jr/Sr ”kompetensmixar”[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]. Trafikverket har ingen vidare historik inom området. De kritiserades faktiskt högljutt år 2009 för att då tagit in billiga, ”enkronas-konsulter” inom IT och webb.

Vi har mer på samma ämne:  En av de största skogsägarföreningarna bygger e-handelsplats med Dizparc

Resumé skriver vidare att än så länge är det för tidigt att säga om de fasta priserna lett till att fler byråer lämnar anbud. Timpriserna för de olika tjänsterna sattes på fyra nivåer för de operativa och strategiska tjänsterna. För de operativa tjänsterna sträcker sig timersättningarna mellan 600 SEK och 1300 SEK, medan de för de strategiska tjänsterna ligger i ett spann mellan 900 SEK och 1600 SEK.

Trafikverket har tidigare handlat upp bl a Forefront 2019. Även Cybercom, Capgemini och HiQ har fått levereraw ebb. De jobbat även mycket inhouse.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Holmgrens bil molnflyttar, ser över Optimizely webb