Tre sätt som Progress Sitefinity bygger in AI i egna produkten

In Microsoft .NET, Nyheter, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Progress Sitefinity har en historik med innovation och ligga nära ”core” i Microsoft .NET på ett sätt som genom åren gjort t ex Episerver/Optimizely samt Sitecore lite avundsjuka. Men det var länge sedan vi hörde om det senaste från produktbolaget. Nu finns det en ny svensk PR-byrå på plats och det kommer lite nyhett om produktuppdateringar. Samt vad det numera amerikanska, tidigare bulgariska bolaget satsar på gällande innovation och tillägg.

0st
rätt rudimentära sätt att få in ai
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Det finns i senaste versionen t ex en mer integrerad CDP-funktion som direkt i CMS:et ska kunna samla in och organiserar kunddata från olika källor för att skapa en heltäckande och enhetlig bild av varje kund. Även här baserat på .NET 8 Core standarder för datainsamling och organisering. Dessutom har man så klart satsat på AI. Hos Sitefinity innebär det att det 2024 numera finns:

Konverteringsoptimering, med hjälp av AI-insikter assistera CRO. Via målgruppssegmentering och riktade kampanjer och meddelanden. Samt att få AI-assisterad innehållsklassificering. Använder AI för att föreslå hur innehållet ska klassificeras, baserat på befintlig klassificering. Göra det lättare för redaktörer att hitta, återanvända content. Samt förbättringar av sidredigeringsupplevelsen, AI i sidredigeraren samt widgets när webbsidor redigeras.

” –  Svenska företag får det nu enklare att bygga AI-drivna upplevelser. Genom vår senaste release av Sitefinity ger vi dem tillgång till en rad praktiska nya innovationer som gör att de kan designa upplevelselösningar med mycket hög prestanda, skalbarhet och operativ effektivitet. Vi fortsätter också att leverera det senaste inom .NET-teknik, och integrationen av ASP.NET Core och .NET 8 i Progress Sitefinity 15.1 är ett ytterligare steg mot att forma framtidens webblösningar.”

Säger Niklas Enge, Nordenchef för Progress.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss