Trist Social Media Newsroom produkt från MyNewsDesk

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Updated: Kristofer Björkmans driftiga, och numera internationella MyNewsDesk.com har en aning sent om sider anammat termen och lanserat en egen Social Media Newsroom produkt (SMNR). Gamla NewsDesk var förvisso tidigt ute med att vara en social pressmeddelandetjänst i sig själva. Men de presenterade sig aldrig på det sättet. I nya produkten handlar det om officiella Twitter och Facebook (felformatterad) dela-knappar samt AddThis. Inlänkade Flickr och Youtube widgets. Taggar och RSS:er.... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Tjena Martin, Tråkigt att du tycker de sk ”sociala nyhetsrummen” på MyNewsdesk är trista. Jag skulle vara genuint tacksam för om du ville berätta för oss hur man skulle kunna göra dem ”roligare”, om du med det menar att leverera mer nytta till våra kunder och användare.

 2. Ni är ju Mr. Sociala nyhetstjänst och bör gå i bräschen. Det hade jag förväntat mig. Hittade inte alls något som skiljer detta verk anno senhösten 2010 från när Halvarsson nästan gjorde en ripoff på dåvarande Newsdesk i mars 2009 (se länkar ovan). Sedan dess måste det väl dykt upp tjänster, öppna API:er och annat som era kunder kan ha nytta av i ett modernt SMNR? Titta på hur H&M löste det. Det var innovativt!

 3. Pingback: Tweets that mention Trist Social Media Newsroom produkt från MyNewsDesk | Might Know Something Else -- Topsy.com

 4. Hej Martin,

  Många enskilda företag har byggt föredömliga pressrum på sina sajter eller oftare, på en fristående sida. Det är ofta väldigt kostsamma och utdragna projekt, där både PR-byrå och webb-byrå involverats utöver ledningsgrupp, webbansvarig och kommunikatörer. När vi har utvecklat MyNewsdesk Social Media Newsroom har vi tagit hänsyn till att kommunikatören själv ska kunna ta beslut och starta sitt smnr. Vi har också sett på bl a:

  1. Vad är mognadsgraden hos vår målgrupp för produkten/funktionerna vi vill utveckla, dvs i vilken utsträckning använder de sociala medier i sin företagskommunikation, hur mycket tid har de att lägga på detta och hur intresserade är de av att kunna visa upp sina konversationer publikt i sitt newsroom?
  2. Vad önskar vår målgrupp kunna göra i ett newsroom
  3. Vilka är de ledande sociala nätverkan på de marknader vi är aktiva?
  4. Hur kan vi bygga ett smnr som kan tillgodose tusentals företag i design och innehåll, med individuella val men snabb uppstart, utan att ta mer betalt än 33 000 kr.

  Vi har efter bästa förmåga försökt att möta våra målgruppers önskemål och krav samtidigt som vi vill fortsätta att erbjuda den mest moderna och effektivaste PR-tjänsten och bygga en plattform som är redo för framtidens utmaningar!

  Vi är mycket tacksamma för all input! Har du förbättringstips så tar vi gärna emot dem!
  Mvh, Pernilla (@ipillan, MyNewsdesk)

 5. Hej Martin, Jag uppskattar ditt engagemang.
  Vi strävar varken efter att gå i bräschen, eller vara innovativa mer än vad som krävs. Vi strävar efter att ge våra kunder och användare mesta möjliga mervärde för lägsta möjliga kostnad (de mesta är gratis på MyNwesdesk). Jag har en lista på över 400 idéer på vad man skulle kunna göra. Men har valt att fokusera på att utveckla och skapa mervärden i den takt vår marknad mäktar med. Det är snarare så att vi fått kritik för att vi lanserar för innovativa funktioner för ofta. Antal sociala funktioner i MyNewsdesks nya nyhetsrum är inte jättemånga och revolutionerande, men levererar värde, och ofta mer än vad våra kunder önskar. Märk väl att vår marknad håller forfarande på att vänja sig vid tanken att låta besökare kommentera deras material.

  Beträffande H&H’s satsning, så känns det som ett slag under bältet att bli jämförd med den. Med MyNewsdesk kan idag vilken normalbegåvad kommunikationsmänniska som helst bygga upp ett sk ”Social Media Newsroom” inom loppet av en halvtimme (så länge innehåll finns) till en extremt blygsam kostnad.

Leave a Comment