Tutorial, videocast och instruktionsvideo till CMS projektet

In Escenic, Flash, Nyheter, Optimizely/Episerver, Övriga / Custom CMS, Polopoly Atex, SharePoint MOSS 2007, Wordpress by edenstrom2 Comments

Er projektgrupp, många stakeholders och andra insatta förstår hur det nylanserade projektet fungerar. Varför inte se till att även alla andra användare efter lansering har en pedagogisk och kostnadseffektiv lösning tillhands? Bara ett knapptryck bort. Billigt för kunden jämfört med ständiga sajt- eller CMS-utbildningar för nytillkomna och nyanställda.

Tutorials, videocasts och instruktionsvideos används för lite. Ett bra program för att spela in vad du gör på skärmen, spara det som Flash och billigt skapa instruktionsvideos är uTIPu. Andra är Adobe Captivate 3, Freescreencast.com och Camstudio.org.

En grymt trevlig avslutning på t ex intranätprojektet som borde planeras in i fler CMS-projektavslut. Jag lovar era kunder kommer uppskatta gesten.

Vad finns färdigt då? Mängder av privata initiativ för Drupal. Det finns en del för Sharepoint Escenic skriver på egna sajten om sin ”TV”, men det är mest reklam i en simpel LongTail, Jeroen Wijering JW Player spelare på startsidan (som för övrigt även DI.se TV använder). EPiServer.tv är fortfarande ledig. Ska vi se hur länge till efter jag publicerat detta inlägg ;) EPiServerpartnern Valtech visar en del videos på egna ”tv-sajten”. Hittar inga videos eller egna spelare från Polopoly.

Är du projektledare, scrum master eller beställare och gillar den här typen av tips? Jag har sedan hösten 2007 och under hela 2008 bjudit en del kunskap med speciellt CMS-projekt i åtanke. De blandas med all releaseinformation och övriga CMS-nyheter.
Fråga mig efter fler eller hör av dig med egna tips (längst ned) så tar jag upp dem här!

Kommentarer

Leave a Comment