Två års webb-research över, Market.se helt omgjord för nya utmaningar och behov inom målgruppen

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det tog mer än 2,5 år, men nu ska Market vara på gång med en ny sajt för Market.se. Den tidigare Drupal-användarens nya sajt kommer att bestå av en premiumavdelning med fördjupande material och en gratisdel för snabba aktuella nyheter. Allt släpps i juni.

Arbetet bestod av två års research och utveckling samt sex månaders slutproduktion på Hakon Media. Researchen ska bl a bestått av prata med läsare inom hela detaljhandeln för att förstå deras utmaningar och behov. Premiumdelen ska innehålla fördjupningar, analyser och fakta.

0,5 år
pågick research och utveckling

MKSE.com har tagit del av den nya beta-sajten. Drupal CMS lever kvar och det är numera ett tydligare mobile first utseende. Inloggningen (grön knapp) är tydlig för att redovisa premiuminnehållet och det finns fem huvudkategorier med bl a ”Data” (som ”rånstatistik”) och ”Rapporter”. Data-sektionen består av detaljerade studier från en Tableau-installation.

Artiklarna mäts i antal minuter de är gamla och är försedda med en centrerad, bakgrundsanpassad huvudbild. Det finns utöver några dela-val även möjligheten att ”spara” en artikel. Det finns relaterade artiklar-stöd, infinity scroll löp samt en större annonsyte-sektion mellan kategoriinnehållet.

Premium tjänsten kommer säljas in med ett erbjudande om en månad gratis. Market lovar det enbart tar en minut att registrera sig för att ta del av innehållet.

”– Medan andra redaktioner minskar personalen går vi mot strömmen. Vi har dels stuvat om internt och dels har vi tillfört personal både till den digitala produktionen och till redaktionen.”

Säger Marit Nordkvist, chefredaktör och ansvarig utgivare. Det var 2,5 år sedan Wunderkraut berättade att de flyttat Market.se från Episerver till Drupal.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

Leave a Comment