Twoday Sverige köper upp UX-bolaget Annevo, ska bli mer fullservice

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Twoday Sverige, tidigare Visma Consulting köper idag en majoritet av aktierna i UX-företaget Annevo. Förvärvet ska stödja företagets strategi att vara en helhetsleverantör inom digital transformation till organisationer inom privat och offentlig sektor.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Annevo är baserade i Göteborg och ska nyligen ha öppnat upp ett kontor i Stockholm. Grundare sedan starten sju år sedan är Elias Gustavsson med en bakgrund i Academic Work. Bolaget omsätter 45 Mkr och gjorde 2021 en vinst om 5,7 Mkr. Annevo har jobbat med kunder som Recorded Future, Spotify, Lynk & Co, Ericsson, Essity, Volvo Group, Kvdbil, Telia, Telenor, SKF, Nevs, Cevt, Hasselblad och Heliospectra. Ett stort fokus ligger även på att stödja olika typer av startups i deras resa (Taigatech, Xpektor, Nano Dentica, Powermind). Annevo ska kunna komplettera Twodays befintliga verksamhet med kompetens inom UX/UI design.

” – Annevo hjälper sina kunder med innovativa och hållbara lösningar och har haft en otroligt fin resa under de senaste åren. De blir ett starkt tillskott till det ekosystem av spetskompetens, förmågor och fantastiska människor som vi är i färd med att bygga och vi är stolta över att kunna erbjuda alla Annevos anställda att bli delägare i twoday på samma attraktiva villkor som vår huvudägare.”

Säger Richard Börjesson, ansvarig för den svenska verksamheten inom Twoday. Twoday har högt ställda mål med en ambition om att tredubbla omsättningen inom fyra år.

”– Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi och för mig personligen som samarbetat med Annevo genom hela processen känns det väldigt engagerande att nu få hälsa ledning och medarbetare välkomna. Vårt mål är att förvärva stjärnorna på den svenska marknaden och inom digital innovation ligger Annevo i täten.”

Säger Gustaf Snöbohm på twoday Sverige.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordic Web Team får nya ägare