Tyskland dominerar inom MACH, vanligaste anledningarna att byta till headless

In Commercetools, Contentful, Contentstack, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MACH Alliance har släppt en del intressanta siffror kring hur utvecklingen går bland företag som valt göra skiftet till en mer öppen, miktrotjänstebaserad, API-first, cloud-native och headless miljö. Där lär vi oss idag att de vanligaste drivkrafterna för att gå in i en MACH arkitektur våren 2022 (underlag 230 deltagande företagsrepresentanter, med 5000 anställda minst) är:

  • 23% för att spara in på kostnader
  • 20% för att får bättre releasecykler
  • 60% för att förbättra kundupplevelsen
  • 59% för att få upp ”perf” och hastigheten på lösningen
  • 56% av ”privacy” skäl
Vi har mer på samma ämne:  Commercetools tar in Hollywood för att håna gammal teknik

Hela 11% fler (idag 47%) av de tillfrågade beställarna siktar på att bli helt best-of-breed drivna i år. Ledande respektive plattformarna Contentful och Commercetools hemmamarknad är påtaglig i statistiken. Tyskland har högst [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]MACH-penetration av alla länder. Hela 60% av kunderna där har påbörjat transformationen i egna frontarna mot 53% i UK och 34% i US.

79% är intresserade av MACH arkitektur för framtiden och 40% säger att motstånd att förändras hämmar dem mest (mot 33% som t ex inte förstår de långsiktiga fördelarna med MACH).

Vi har mer på samma ämne:  Ledande headless e-handelsprodukter 2021 enligt IDC MarketScape
[/ppp_patron_only]