Ubiquitous computing ökar kraven på snabbhet och anpassningsbarhet

In Check out/Kassasystem, Responsive Design / Mobilwebb, Social Login / OpenID, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Ubiquitous computing” eller ”Ubiquitous access” kan bli termer vi kommer att nämna under 2013. Digital Clarity Group har inför årsslutet släppt en rapport som går igenom vårt förändrade sätt att konsumera information och bedriva handel online.

dcg-ubiquitous-evolution.JPG

Att all data och all handel förändrats för att numera vara tillgänglig och ständigt närvarande är uppenbart. Det syns i ovanstående grafik. Rapporten tar även hänsyn till Googles omtalade 2012-rapport som med data för första gången uppmärksammade multi-screening trenden.

Detta ställer krav på design- och handelslösningar som snabbt går att tillämpa på allsköns appar, sajter, verktyg och så klart för alla typer av enheter och skärmstorlekar.

Dessutom blir responstid och laddningssnabbhet än viktigare. En ostörd upplevelse kommer att krävas av konsumenterna. Deras gräns för väntetid och andra problem krymper än mer då de är på språng och sitter med fler enheter (som var och en erbjuder ett konkurrerande alternativ där handel också kan bedrivas) framför oss.

MKSE analys av denna genomgång blir att fortsatt goda tider väntas för:

  • Responsive design
  • Lösningar för att påbörja en transaktion på en enhet och slutföra den på en annan (via samverkande social login t ex)
  • CDN-aktörer och fortsatt komprimerade script/paket/modul hanteringslösningar
  • Prestandatest, lasttest samt aktörer som mäter all typ av responstid


Atiendo

Leave a Comment