SEB, seb.se, vr, Webbdagarna Android, Episerver, iPhone, Nyheter

Uppdaterad app från SEB erbjuder banklån i VR

In Android, Episerver, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

SEB Fintech Lab/Innovation Lab, som nämndes flitigt av banken under Almedalen 2016, har presenterat en av sina första nya produkter.

Det är en uppdaterad version av den VR-app banken tog fram för sin mäklartjänst under 2016. Nu 2017 har VR-appen för iOS och Android uppgraderats och innehåller vissa banktjänster. Tillgängliga i samma interface som VR-surfaren och bostadsspekulanten rör sig i.

Tanken är att:

“Ta banken till kunden, istället för tvärt om.”

Så en SEB användare som använder navigationen i sin Google Cardboard kan numera se några extra, enkla ikoner. Dessa går att “titta på” för att skapa ett klick. Därefter kan användaren ställa frågor till banken och få svar direkt i pågående bostadsvisning. Det gäller de vanligaste frågorna banken får i samband med bostadsköp. Som “hur mycket får jag låna“.

Det berättar Intrapreneur in Residence, VR-konsulten och fotografen Adam Österman från på SEBs Innovation Lab under Webbdagarna 2017.

Fler uppdateringar är på väg. SEB hoppas inom kort kunna täcka hela Sveriges alla bostadsvisningar med sitt VR-stöd, inte bara i storstäderna. SEB är en av Episervers större kunder.

Allt om VR?

Skaffa stenkoll. Bokmärk MKSEs ständigt uppdaterade nyhetslista inom området.

Vi har mer på samma ämne:  Bryggeriet kan tappa flaskor mycket snabbare med Hololens VR

Kommentarer

  1. Det mest krystade försöket att untnyttja VR till hittills? :D

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.