Utveckla CMS för video och bild redan idag

In Escenic, Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex by edenstrom2 Comments

Vem blir imponerad av ännu en CMS-bildredigerare som kan ”croppa” och förminska bilder? Det har vi väl sett i fem långa år? Content är mycket mer än de bilder, mallar, listor, bloggar, RSS och nyheter vi numera sett oss trötta på.
Hacker attack

. I CMS vill jag kunna lägga till ett lager med informativ eller säljande text över filmklipp (som i svenska Videoplaza – där enbart för annonser).

. Jag vill kunna snabbredigera filmklipp och inleda med företagslogotypen (som i svenska Jaycut).

. Bilderna blir allt fler och svårare att lokalisera och organisera. Inte fel redan nu att förbereda CMS för innovativ taggning och framtida automatiserad bildtaggning (Polar Rose, Tagcow m fl, vad kan Picsearch bidra med?).

Kunderna kommer börja efterfråga ovanstående egenskaper om ungefär ett år. Låt dem inte vänta till 2010.

EPiServer, Polopoly och Escenic borde redan nu boka in möten med tillförande bolag som ovan, eller lämpliga konsulter. Förbered för riktig produktutveckling! Givetvis ska CMS-bolaget inte utveckla allt inhouse, men med partners få fram samägda moduler (tänk Q-brick och Streamios EPiServer samarbeten, fast bättre integrerade i produkten).

Mer innovation!

Kommentarer

  1. Håller med om att det är tunt stöd framförallt på bildhanteringen. Det är en tuff balansgång att välja mellan att vara en spretig CMS-leverantör eller en konsekvent som verkligen stödjer redaktörens dagliga arbete. Sök, bildhantering, rättstavning, artikelregister, mm borde gå före andra webb-hypade funktioner.

  2. Håller med om att det är tunt stöd framförallt på bildhanteringen. Det är en tuff balansgång att välja mellan att vara en spretig CMS-leverantör eller en konsekvent som verkligen stödjer redaktörens dagliga arbete. Sök, bildhantering, rättstavning, artikelregister, mm borde gå före andra webb-hypade funktioner.

Leave a Comment