Vad GÖR Proffice med sina sajter?

In Featured, Open Text Web Solutions, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Proffice och DFind verkar hamnat i någon form av limbo med sina webbsystemval under 00- och 10-talet.

De måste påfresta sina möjliga, och ack så viktiga, dagliga konverteringar i stor grad med en minst sagt hopplös webbsetup.

proffice dfind cms system

Det är en numera den australiensiska Silverlight-lösningen FastTrack (!) som centralt används för att hantera själva hjärtat på sajten: Självservicedelen där alla kunder, jobbsökande och konsulter ska in.

På Proffice.se och Dfind.se går det per idag till som följer:

  • Efter en enorm väntetid på att plugin’et ska installeras alternativt hittas av webbläsaren (ej redo för smart phone/tablet) och laddas in kommer några..
  • ..lustiga animationer som fladdrar förbi. Nu finns det bara möjligheten att återställa sitt kontolösenord. Ingen information ges om användarnamnformat eller om rätt användarnamn angavs. Det går ej att skapa konto i denna vy (det gör man via en annan länk ”uppe till höger” på en annan sida enligt hjälpsektionen, som säkert har mycket att göra). För kännedom finns det även en helt annan hjälpsektion som dyker upp ibland.
  • Efter en inloggning öppnas lösningen upp i ännu en pop-up, som försetts med grafiska stödtexter som går att stänga ned med kryssruta under popup’ens kryssruta (!).
  • Skulle man mot alla odds hamna på registreringen så leder den efter samma grafiska hjälpttexter till ett Silverlight-formulär med 10 tvingade fält (!).

Det finns dessutom helt annorlunda, HTML-baserade formulär för andra delar av samma talent management system. Inte helt optimalt för igenkänningen bland användare.  Men de har samma ”trevliga” popup’s där informationtexter öppnas upp som bilder (!).

Alla system är inte heller ersatta av denna lustiga Silverlight-lösning. Flera gamla system verkar leva vidare. Som t ex gamla Kenexa Brassring talent mangement, delvis en VB-lösning, som ligger kvar för t ex vissa nyhetsbrevsutskick.

Inte ens FastTrack själva verkar vilja associeras med Silverlight längre.

Proffice tog för ett tag sedan beslut om att bygga sina webblösningar på EPiServer CMS 6 med Capesand. Men den lösningen verkar främst fungera som ett yttre skal för att hålla ihop den minst sagt brokiga webbsfären.

Lösningen Proffice.se körde innan var inte mycket bättre den. För externwebb- extrawebbar och intranät användes en impopulär Open Text RedDot SaaS system med en iFrame’ad Brassring talent management.

Kommentarer

Leave a Comment