Vansbro kommun live på Drupal, Alingsås kommer härnäst

In Drupal, IBM Lotus Notes, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Till SiteVisions och EPiServers lycka var, av okänd anledning, Vansbro Kommuns Drupal CMS-projekt gravt försenat

Sidan Om webbplatsen är t ex skriven i april 2009. Det talades till och med om en rollback till gamla CMS-lösningen (Lotus Notes). Men nu efter sommaren har kommunen äntligen gått över till Drupal.

Kodamera har levererat. Det är ett internt projekt. Snabblänkar, stor sökruta och en Readspeaker finns på plats. Och tagit fram en trevlig design. Nyhetslistningen som drar sig till höger buggar dock.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  GB.se visar upp nyheterna på ny Unilever Adobe AEM, e-handel för glasscheckar

MKSE.com hör även att Alingsås kommuns licensbesparande open source projekt går bra och att de satt den 1:a januari 2010 som nytt lanseringsdatum då de går över till Drupal CMS.

Och intresset att spara in kronor på licenser ute bland kommunerna är fortsatt stort.

Kommentarer

  1. Tror också att tiden rinner ut för licenser som äter upp totalen av webbudget.
    Det ska bli spännande att se var Drupal tar vägen. Tycker nog att WP är ett trevligare och bättre spår om man nu ska välja skriptbaserade CMS.

  2. En länk till vansbro.se skulle kanske sitta fint :)

    Sen beror förseningen på ett segt och trögt internt arbete, inte på tekniken (har för mig att jag kommenterat något liknande innan på en annan post).

    En lite rättelse också: Det är inte Kodamera som står bakom webbplatsen utan det är ett internt projekt.

    Sen är det mest friheten med Drupal (eller vilket Opsne source-cms man nu vill ha), inte licenspriserna, som gör det mer attraktivt att välja en sådan lösning. Nu kan kommuen själv välja om de vill tillföra funktionalitet utan att det springer i väg i pris för konsulttimmar.

Leave a Comment