Vansbro kommun live på Drupal, Alingsås kommer härnäst

In Drupal, IBM Lotus Notes, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Till SiteVisions och EPiServers lycka var, av okänd anledning, Vansbro Kommuns Drupal CMS-projekt gravt försenat Sidan Om webbplatsen är t ex skriven i april 2009. Det talades till och med om en rollback till gamla CMS-lösningen (Lotus Notes). Men nu efter sommaren har kommunen äntligen gått över till Drupal. Kodamera har levererat. Det är ett internt projekt. Snabblänkar, stor sökruta och en Readspeaker finns på plats. Och tagit fram en trevlig design. Nyhetslistningen som drar sig... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Tror också att tiden rinner ut för licenser som äter upp totalen av webbudget.
    Det ska bli spännande att se var Drupal tar vägen. Tycker nog att WP är ett trevligare och bättre spår om man nu ska välja skriptbaserade CMS.

  2. En länk till vansbro.se skulle kanske sitta fint :)

    Sen beror förseningen på ett segt och trögt internt arbete, inte på tekniken (har för mig att jag kommenterat något liknande innan på en annan post).

    En lite rättelse också: Det är inte Kodamera som står bakom webbplatsen utan det är ett internt projekt.

    Sen är det mest friheten med Drupal (eller vilket Opsne source-cms man nu vill ha), inte licenspriserna, som gör det mer attraktivt att välja en sådan lösning. Nu kan kommuen själv välja om de vill tillföra funktionalitet utan att det springer i väg i pris för konsulttimmar.

Leave a Comment