Världsnaturfonden WWF lanserar ny digital plattform med Triggerfish

In Nyheter, Online Marketing, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Triggerfish har, tillsammans med Världsnaturfonden WWF, lanserat en ny digital plattform för WWF i Sverige. Webbprojektet kallas en del i strategin att erbjuda en mer användarvänlig upplevelse för de olika målgrupper som besöker WWFs webbplats. Ambitionen inkluderar en förbättrad konvertering av besökare till WWFs olika engagemang.

“ – Vi valde Triggerfish i en gedigen upphandlingsprocess med ett antal uppsatta kriterier och vi kände redan vid första utkasten på nya sajten att de förstod oss och vår verksamhet. Vår nya webbplats ger oss de rätta förutsättningarna att bedriva en effektiv digital kommunikation.”

Säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF. Den nya sajten bygger på WordPress CMS med Crazy Egg, Optimizely, Visual Website Optimizer, Google Analytics, Hotjar, Quantcast och Gravity Forms.

WWFs vision är att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen genom att:

  • Bevara världens biologiska mångfald
  • Verka för att förnybara naturresurser används på ett hållbart sätt
  • Minska föroreningar och ohållbar konsumtion
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Omniarch fortsätter beställa och konfigurera åt största e-handlarna. Närmar sig 60, öppnar nytt kontor

Den nya digitala plattformen är en viktig del i WWFs arbete att påverka opinionen. WWFs webbplats används också  av t.ex. media samt lärare och elever som en trovärdig källa till information och det ställs stora krav på såväl navigation, som att fakta presenteras på ett lättillgängligt och tilltalande sätt.

Syftet med nya wwf.se ska dels vara att agera en säker informationskälla till alla som vill söka kunskap och få information om det arbete WWF bedriver i Sverige och internationellt. Samt att skapa de finansiella förutsättningar som krävs för att nå de uppsatta mål som WWF jobbar mot.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sweco tar in nya byråer, lanserar ny digital plattform

Webbprojektet ska ha föregåtts av ett omfattande och djupgående analysarbete för att säkerställa att prioriterade målgrupper finner det de söker. Projektet har också innehållit förbättrade betallösningar. Triggerfish har varit huvudansvariga för paketering, analys, koncept, design, teknisk produktion och optimering.

Arbetsgrupp WWF:
Palle Von Reybekiel
Milo Schöldtz
Katarina Edström
Hanna Nygren
Torbjörn Hegedus

Arbetsgrupp Triggerfish:
Therese Öberg
Martin Eriksson
Anton Söderdahl
Panos Pagoulatos
Malin Svensson
Johan Möller
Valter Karlsson
Magnus Lewenhaupt

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss