Värmlands Folkblad VF.se relanserad på Drupal av NodeOne

In CDP, DMP, Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Drupaltokiga Värmland är nu klara med lokala stoltheten Värmlands Folkblad Vf.se på just Drupal av NodeOne. Den nya sajten såg dagens ljus under fredagsmorgonen.

Det är en Drupal sajt med i både Java, Open Source och .NET-sammanhang populära Apache Solr samt annonshantering genom lika populära OpenX. Ett stort antal artiklar har migrerats från den gamla sajten som legat uppe i hela 13 år. Sajten ska dessutom använda det senaste inom Drupal / LAMP cache, en HTTP acceleratorlösning med Varnish.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Thule Group släpper ny närvaro och D2C på Sitecore av Consid

Sajten då? Christian Edwertz och Odd Råberg har beställt en ganska klassisk tidningssajt med en typ av nyhet på löpet, kategorier, senaste-listning, väder-puff, standard-sök, bara två startsidelöp-bildstorlekar samt två placeringsmöjligheter (?), Twingly, AddThis, och Drupal/CAPTCHA-artikelkommentarer (utan möjlighet att skriva under med namn!, men med HTTP-länkar stöd).

Rätt platt, oinspirerade och med en väldigt grå design – måste jag säga. Ingen ”Sydsvenskan”-release direkt.

Kunden ska vara nöjd med dagens möjligheter för ”extrem prestanda som Open Source idag ger med enkla medel”. Bra för t ex tidningssajter. Värmlänningarna som läser verkar gilla releasen också (se kommentarerna).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Balder satsar på Microsoft Dynamics 365 och Drupal för bättre kontroll på affären

Tror även att Värmlands Folkblad är nöjda med prislappen. Som sägs ha legat i den allra nedersta regionen. Ett absolut måste för dagens ekonomiskt pressade tidningshus.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Värmlands Folkblad VF.se relanserad på Drupal av NodeOne | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Värt att nämna är också att VF.se är byggt på en distribution av Drupal som avsedd för tidningar och magasin. Distributionen heter NodeStream är en produkt som NodeOne aktivt håller på att utvecklar.

    NodeStream kommer bl.a. att presenteras av mig i detalj på DrupalCon i Köpenhamn i höst.

Leave a Comment