Varumärkesbyrån köper upp Amore från Mission to Mars

In Content Marketing, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Varumärkesbyrån Silver har köpt upp byrån Amore, med kunder som Lyko, Absolut och Libero i en nysatsning. Nya namnet och reklambyrån Silver+ ska bli mer av en ”strategihub”, och namnet Silver Strat ska även användas. Förvärvet av mer digitalt fokuserade designbyrån Amore kallas ett första steg.

Omsättningen för Amore ökade med över 50 procent förra året och rörelseresultatet sköt i höjden till 3,2 Mkr (omsättning 22,3 Mkr) upp från 0,48 Mkr. Amore ingick tidigare i Walter Naeslunds sprillans nya gruppering Mission to Mars. Tillsammans med byråerna Honesty och Poetic. Integrationen med reklambyrån Honesty kallades ”det viktigaste Amore gjort” för bara 10 månader sedan.

”– Det vi gör nu är att erbjuda design, reklam och strategi. Men vår reklam ligger mycket närmare aktivering och lansering av nya varumärken och utveckla redan positionerade varumärken .. Men vi inte kommer att ta reklambyråjobben från reklambyråerna men om vi får ett varumärkesuppdrag måste vi kunna leverera på insikter, strategi, koncept och aktivering för att kunderna kräver det.”

Säger Ulf Berlin.

Reklambyrån etablerar sig i Göteborg. Den nya reklambyrån kommer att drivas med Niklas Lilléus som kreativ chef, som närmast kommer från byrån Change.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  D2C kämpar mot glömska och plånbok, I säng med fienden, till okreddiga varuhus och fysiska hyreskontrakt