Vattenfall.com går live på EPiServer 7 CMS

In Marketing Automation, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

KW Digital med Sara Hernandez berättar för MKSE.com att den King worldwide-ägda byrån (äger även Hallvarsson & Halvarsson) just lanserat tre nya företagswebbplatser för Vattenfall. Även XLENT skrev i november till MKSE.com och berättade de var nya leverantörer till energibolaget.

vattenfall.com

Det är inte vilka delsajter som helst heller, det är officiella:

Sajten re-directar direkt till corporate.vattenfall.com som sedan innehåller en responsiv design, en snabbrullande carousel med två budskap, en sid-share om det skulle finnas de som vill ”dela en hel sajt” samt illustrerande statistisk data och områden med fördjupande information som om hållbarhet.  En jobbsektion har fått en stor del av sajten. Inte färre än 5 RSS-strömmar erbjuds och länkar till ovanliga externa sociala kanaler som Flickr och SlideShare (7 publicerade dokument) finns.

Fjolårssläppet EPiServer CMS 7 har väntats in och används som publiceringsplattform (här ligger login’en, oskyddad). Vattenfall har haft en velig och utdragen process för att hamna på ett riktigt CMS. Inte omöjligtvis ett arv från statliga ägare, ideliga förvärv, ständiga omorganisationer och en hierarki med många som vill vara med och bestämma om företagets känsliga kommunikation.

Vattenfall låg ända till 2006 faktiskt på en Microsoft Frontpage 6.0 / FrontPage 2003 CMS lösning. Dem uppgraderades under 2005-2006 till en tysk Open Text Gauss CMS, vilken sedan vidareuppgraderats till det tidigare CMS:et Open Text Red Dot 9 eller Open Text Web Solutions. Vattenfall har sedan mitten av 00-talet i licensfloran även haft några äldre EPiServer licenser.

Kommentarer

  1. Well done Vattenfall! Cheers from the EON.com team – rocking Adobe CXM / Personalization / Marketing automation since ages!

Leave a Comment