Vattenfall förändras 2017, 11 nya kundresor och robotsamtal från Wiraya

In CRM Customer Relationship Management, Episerver, Marketing Automation, Nyheter by Martin Edenström1 Comment

Under Reachout 2017, det största oberoende Marketing Automation eventet i Sverige, stod Vattenfalls Director of Customer Experience Christina Kilström samt Director of Customer Insight Johanna Forslund på scen. De delgav transparent om energibolagets arbete med att lära sig förstå, identifiera och följa kunderna samt hur Vattenfall anpassat stödsystemet för arbetet genom åren. Det finns ett helt nytt arbetssätt på Vattenfall som införts under 2017 som bygger på elva nya och högst viktiga kundresor inom energi (byter bolag, driver verksamhet, byter inom Vattenfall, flyttar, intresserad av..). Dessa är syftesuppbyggda och inte initialt klassiska demografiska personas. Som t ex att en kund ska flytta, vad innebär det i hela resan? Inte enbart när man kommer på att gå in på Elskling eller faktiskt råka slå Vattenfalls support en signal.

Fler artiklar om ämnet:  Svenska företag överger "startup-mentaliteten", flyttar hem innovationslabb

Arbetet var omfattande. Vattenfall benämner förändringen som att ha “vänt en supertanker”. Resorna har införts genom ett nytt mer agilt arbetssätt där energibolaget framöver hoppas kunna snabbare agera på förändringar inom kundstocken, energibehov eller samhället i stort.

Inom systemstöd jobbar Vattenfall sedan ett tag tillbaka med Wiraya för att automatiserat ringa upp kunderna med information efter att vissa delar av kundresorna passerats. Det finns även B2C- och B2B-anpassade Marketing Automation-system som triggas av olika event inom resorna.

Vattenfall finns bland de som jobbat med Another Tomorrow inom prototyping på sistone samt de är en större Episerver användare sedan två år tillbaka. Det finns även fortfarande

Fler artiklar om ämnet:  Bettingbolaget väljer Wiraya efter utvärdering under fotbolls-VM

premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

 

Kommentarer

  1. Du måste logga in för att se detta innehåll

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.