Vendre e-handelsplattform säljs till Holland, otippad köpare

In E-handel, Nyheter, Vendre by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska E-handelsplattformen Vendre förvärvas under tisdagen av det B2B-app, WMS och personaliseringsfokuserade  bolaget Optimizers i Holland. Målet enligt köparna är ”att bli marknadsledande inom eCommerce SaaS i Norden”.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Optimizers produktportfölj består av App4Sales, en B2B-app för säljare & integrationsmotor till affärssystem, Tweakwise, nummer 1 inom personalisering av webbplatssök, marknadsföring och rekommendationsteknik, Warpspeed WMS, nästa generations Warehouse Management System och App2track, ett ledande Transport Management System som möjliggör effektiv transportplanering och ruttoptimering.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Förändringar och besparingar inom e-handel/IT att vänta på Åhléns

Optimizers grundades 2006 och är specialiserade på handels- och produktionslogistik med 1400 kunder över hela världen. Utöver huvudkontoret i Nijkerk, Nederländerna har företaget ytterligare två kontor i Nederländerna samt i Stockholm och New York med 130 anställda.

Stefan van Diggelen, VD på Optimizers, får därmed ett bolag historiskt främst fokuserade på svensk ”fashion retail”, som är en bit ifrån egna core verksamheten. Men å andra sidan har Vendre i senare uttalanden till MKSE.com påpekat att 60 procent av alla nya kunder sommer från B2B sidan. Vendre AB omsätter enligt senaste siffrorna 17 Mkr med en förlust om -400 000 SEK. De tidigare fem åren innan dess visade bolaget vinst. Vendre ska varit ute till försäljning ett tag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kitchens by Pauls släpper nytt på ny plattform