Vilken svensk tvOS app är mest funktionell?

In Escenic, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Aftonbladet ger Peter Frey och co. på Expressen en match om att utropa sig som först med ny teknik. Vi har i bara år fått showroom, Apple Watch iPad-version, nya long-read etc. från Gjörwellsgatan.

I samband med att elektronikkedjorna påbörjade sin förhandsbokning av nya AppleTV generation 4 med tvOS och enheten anlände till Apple Store så visade det sig finnas appar klara från båda mediehusen.

Båda två utvecklade av främst interna grupper och baserade på SDK från septemberversionerna av tvOS i beta. Golden master av tvOS släpptes så sent som 21/10, alltså inte länge innan Cupertino krävt få in tvOS appar för godkännande (tar någon, några veckor).

aftonbladet apple tv

Båda två tidningar siktar främst på att sända sitt egenproducerade livematerial via egna nya TV-appen.

tvOS är en större mjukvarusatsning från Apple där man hoppas bli en centralare del av vardagsrumsunderhållningen med sina populära App Store spel, nya Siri-inspirerade röststyrningsfunktioner (för att hitta TV-serieavsnitt och hoppa direkt till sekvenser i filmer – funkar även med Hulu, HBO (Go & Now), Showtime och Netflix) och mycket mer.

Enheten börjar även att säljas om någon vecka i vanliga handeln och kommer då kosta 1690:- SEK (en femma billigare än hos Apple).

Vi har mer på samma ämne:  Soultech vill ta 3000 mdr marknad, får stöd från NA-KD, Doktor.se och Skincity

Leave a Comment