Vilken typ av moln vill nya ägarna att Rackspace förvandlas till?

In Amazon, Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Har vi ett nischat nytt typ av moln att se fram emot inom kort? Ett Amazon AWS för en viss bransch eller ett visst dedikerat syfte? Vad händer egentligen med det framtida Rackspace?

Spännande tider råder för branschens fjärde, femte största aktör inom molnbranschen. Trots att Rackspace säger sig ha 400 000 webbar som kunder fick verksamheten aldrig fart och har sedan länge konkurrensmässigt ignorerats av bjässarna Amazon, Microsoft och Google. Bjässar vars molnsegments vinster är större än Rackspaces omsättning.

Det ledde till att Rackspace för några år sedan slutade konkurrera med AWS och istället blev en partner till molnjättarna. De erbjöd istället support- och konsulttjänster kring Microsoft och AWS moln, tillsammans med tjänster för sitt eget.

Rackspace har bl a tidigare haft special cloud-hosting lösningar för:

Men nu 2016 sker ännu större förändringar inom bolaget. Först såldes Enterprise premium hosting servicen Cloud Sites (började på en kostnad om 150 dollar i månaden och hade t ex Teen Choice Awards som kund) av till Liquid Web i början av augusti. Och nu köper strategiska riskkapitalisterna på Apollo Global resterna av mer B2C-fokuserade Rackspace för 4,3 miljarder dollar.

Apollo Global Management LLC, är ett amerikanskt riskkapitalbolag som förvaltar ett kapital på på 170 miljarder dollar. De har tidigare mycket liten erfarenhet inom digitalt och IT utan har istället på sistone köpt:

  • Nöjesparker
  • Timeshare-aktörer
  • Metallföretag
  • Chuck E. Cheese’s fastfood och lekland

Namnet ska bestå berättar Rackspaces ledning, men då det råder omvälvande tider kan man tänka sig att Apollo har helt nya planer för sitt moln. Det är inte omöjligt att en av ovan nämnda CMS/CXM-lösningar står högt på agendan. Drupals ledning tittar nära på denna affär då många kundprojekt ligger i Rackspaces moln.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ESNY byter byrå, bygger ny ID i ESNY Global

Leave a Comment