Vill digitalisera optiker med online marketing och e-handelsplattform

In E-handel, Nyheter, Sitedirect by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Även optikerbranschen behöver digitaliseras. Med mer än ansiktscannande iPhone X AR-appar. Nu har en ny digital optikerplattform skapad på SiteDirect-plattformen tagit fram. Den går under namnet IDUN och avsändaren D & Company i Norrköping vill erbjuda optiker en ny webbplats med inbyggd e-handel och vissa möjligheter till digital kommunikation samt kopplingar till olika leverantörer.

IDUN ska erbjuda en optiker att ha många franchisande nätbutiker med ett gemensamt produktutbud, men där varje enskild optikerbutik också kan ha ett eget lokalt utbud av produkter. Varje nätbutik kan också ha egen grafisk profil och unikt innehåll. Dessutom finns en koppling till mobilapp (Android och iOS) där slutkunden kan beställa linser och hantera sina uppgifter.

Danska Independent Optical Group Nordics ApS (IOGN) är första kund av den digitala plattformen IDUN.

Målet är att växa internationellt med IDUN och om fem år ska vi ha ca 2000 nätbutiker främst i Norden, Tyskland, Frankrike och England.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.