Visitsweden.com behöver lämna sin Episerver plattform, väljer en sjätte byrå

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Utöver de digitala spaningarna för 2017 avrundar Fröjd med att vinna ett nytt, stort uppdrag. Det är ofta prisvinnande aktören Visit Sweden som väntas lansera en ny sajt efter årsskiftet tillsammans med Stockholms-byrån.

En ny digital plattform för gamla Episerver-webbem Visitsweden.com har tagits fram. Visit Sweden har de senaste fem åren jobbat med bl a Cloud Nine, Getupdated, Meridium, Netrelations och Oakwood Creative inom webb, kampanj- och digitala produktioner. Främst på den WordPress de aktivt förespråkat sedan sju år tillbaka. Det är faktiskt märkligt att Episerver levt kvar så pass länge. Deras tidigare, märkligt nog, flerfaldigt prisbelönta Episerver Community lösning stängdes ned för mer än tre år sedan.

Fröjd och Visit Sweden har jobbat med varandra de senaste 2-3 åren. Fröjd har för några år sedan producerat t ex SwedishMoments på WordPress för Visit Sweden. Syftet med nya webben är att locka utländska besökare.

0SEK
om dagen spenderar en turist i Sverige i snitt (2015)

”– Att få jobba med Sverige som varumärke och forma Visit Swedens digitala närvaro är verkligen ett privilegium. Och vi är såklart väldigt stolta över att ha fått förtroendet i den hårda konkurrensen med andra duktiga byråer.”

Säger Anna Gullstrand, vd på Fröjd. Beställare är Jonas Overödder. VisitSweden AB är ett kommunikationsföretag för svensk turistnäring. Företaget ägs till lika delar av staten via Näringsdepartementet och den svenska besöksnäringen via Svensk Turism AB.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AKQA toppar som mest lönsam svensk digitalbyrå

Kommentarer

 1. De borde prova Joomla istället om de har högre krav på multilangauge och kraftfulla ACL lösningar, Det finns you fler experter på
  publiseringssytem och t ex CMS Critics som är en ansedd analytiker av olika
  betrodda CMS system har valt Joomla som Best Free CMS 2016 https://www.cmscritic.com/awards/
  i världen i denna kategori. Varken WordPress eller Drupal har vunnit något pris
  i denna kategori eller i någon kategori .
  Så det är bra att det finns många olika värderingar och kunskap om dessa system
  utan ett bara tyckande från kommersiella sponsorer…

Leave a Comment