Visma Consulting köper upp NearU, satsar 100% på Episerver

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Vi har ännu en större fusion ibland landets större, aktiva Episerver-partners. Denna gång är det ​två Premium​ ​Partner​s, den näst högsta nivån, som slås samman. Visma​ ​Consulting förvärvar nearU i en affär som ska kommit till för​ ​att​ ​möta​ ​kundernas​ ​ökade​ ​behov​ ​och​ ​bibehålla​ ​en​ ​hög​ ​kvalitet​ ​i​ ​leveranserna​.

Förvärvet av nearU innebär att Vismas affärsområde inom webb och Episerver nästintill dubbleras och kommer att bestå av omkring 50 medarbetare. Då många andra partners idag utökar sitt erbjudande med delvis konkurrerande martech-lösningar och CRM-system väljer det nya bolaget att fokusera på Episerver. Affärsområdeschef Gustaf Snöbohm berättar för MKSE.com att det blivande bolagets ledningsgrupp är stolta över att var och en besitta mer än 15 års erfarenhet av att arbeta utslutande med webblösningar på Episerver:

”– Både Visma och nearU har en gemensam grundsyn kring kärnområden som nöjda medarbetare, ett stort engagemang för våra kunder samt en stark vilja att alltid leverera hög kvalitet. Båda företagen har alltid haft ett stort teknikfokus, vilket vi kommer att fortsätta att ha. Förvärvet stärker oss även i vår satsning på e-handel baserad på plattformen Episerver Commerce, där vår styrka är att leverera och förvalta större komplexa lösningar.”

Säger Gustaf Snöbohm, affärsområdeschef webb och Episerver på Visma Consulting.

”– Det här var ett naturligt steg för oss. Visma och nearU har en liknande företagskultur och värdegrund vilket är viktigt för ett relativt litet och personalägt bolag som vi. nearU har de senaste åren levererat flertalet stora och framgångsrika projekt, men det är svårt att organiskt växa i den takt som då krävs. Genom sammangåendet får vi möjlighet att fortsätta att göra det vi drivs av – att jobba nära våra kunder och varje dag göra deras webbplatser bättre.”

Säger Jörgen Johansson, VD på nearU.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Visma säljer av delarna som jobbar med e-handel och CMS till Synsam och Ahlsells ägare

Kontor finns numera i Stockholm, Uppsala, Gävle och Vilnius Det blivande bolaget är nu:

” – Rejält hungriga att ta nästa steg.”

Alla som väljer Salesforce lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Leave a Comment