Wallenius Marine och Consid rullar ut satellit-intranät som fungerar på ouppkopplade hav

In Intranät, Nyheter, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Inom privatägda koncernen Soya Group i Stockholm finns bolaget Wallenius Marine, som är verksamt inom sjöfart och har hundratals sjöanställda. När koncernens webbgrupp skulle ta fram ett nytt intranät till hela koncernen var en av utmaningarna att nå medarbetare mitt ute på Stilla Havet, utan internet. De var inte lika lätta att nå som de vanliga 200 kontorsanställda.

Lösningen blev ett intranät utan internet. Där vyer, webbarkivering och egna WebAPI:er skapar en version av Intranätet för fartygen som varje natt skickas ut med satellit.

Vi har börjat med nyhetsbrevsutskick med enbart CRM-nyheter! Det finns även fyra andra intressenischningar.
Ta del av en helt personaliserad MKSE.com upplevelse idag. Klicka här

Fartygen går i världsomspännande trafik, och kan vara utan bra internetuppkoppling under långa tider. Utmaningen ska enligt Sitevisions marknadsteam och ansvariga partnern Consid varit att få till en lösning så fartygen får ett uppdaterat intranät med relevant information, utan att det skickas onödig data som tar plats i överföringen. Nästa steg i Soya Groups arbetet blir att ytterligare anpassa vyerna för de olika målgrupperna, samt att utveckla delarna för bokning av träning och semesterlägenheter.

Vi har mer på samma ämne:  Vaimo tar in headless-alterantiv, inte längre Magento "pure player". Tittar på förvärv

Fler artiklar idag: