Walmarts framtida shopping sätter en stor spik i visionen om metaverse

In CXM, E-handel, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Att bara byta namn på visionen från 90-talsfilmen Lawnmover man till ”Meta” framstår allt oftare som en sminkad gris. Möjligheten att flytta sina Nike NFT-skor från Fortnite till Roblox till trots.

Efter Zuckerbergs, blivande klassiska, metaverse-genomgångsfilm har ännu en besvikelse dykt upp. Material visar hur Walmart de senaste åren planerat för framtida shopping. Som knappast övertygar. Gruppens släppta ”grocery”-vision innehåller synent på en framtida shoppingupplevelse i matvaruhandeln. En videon som gått viral den här veckan, även om den först visades upp tre år sedan.

Matbutikskunder med VR-glasögon ska under sju, åtta sekunder taffligt föra över en vinflaska till en klumpig digital varukorg, menar Walmart. Sedan under lika många sekunder, och med gnisslande ljud, ”förflyttas” till ett nytt Walmart våningsplan med andra varugrupper. Allt i en dyster, steril betongmiljö (!). Att det finns en virtuell kassörska utan ben som hänger på genom våningsplanen och tjatar sig till att kunden adderar en TV (som flygs till bilen via inomhusdrönare!) hjälper knappast. Inte heller den inbyggda ålderskontroll, Walmart Pay-integration eller kontakt med kylskåpet hemma känns som något vi inte sett flera decennier tidigare.

Vi har mer på samma ämne:  E-handla i Tiktok-klipp och annonser via Shopify-samarbete, hot mot Bambuser

Det är segt, gammaldags, deprimerande utdaterat tekniskt och rent av löjeväckande. Dessutom ifrågasätts det av[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]flera på Twitter varför bilen ska vara med i bilden om allt är tänkt att vara ”metaverse”? Här har troligtvis Walmarts team helt missat syftet. Även om tydligen Walmart vill byta olja på bilen under metaverseshoppingen.

Kommentarerna direkt är att det troligtvis går dubbelt så fort att handla över Instacart, Foodora eller motsvarande idag. Inklusive ett gammalt hederligt fysiskt matvarubutiksbesök. Det finns även Walmart’s InHome service för 19.95 dollar i månaden som levererar mat direkt till 30 miljoner amerikaners kylskåp från närmsta Walmart. Det känns lite modernare.

Vi har mer på samma ämne:  Kronans Apotek presenterar Metaverse-vision, robothund-leveranser och framtidens e-handel
[/ppp_patron_only]