Walmarts framtida shopping sätter en stor spik i visionen om metaverse

In CXM, E-handel, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Att bara byta namn på visionen från 90-talsfilmen Lawnmover man till ”Meta” framstår allt oftare som en sminkad gris. Möjligheten att flytta sina Nike NFT-skor från Fortnite till Roblox till trots.

Efter Zuckerbergs, blivande klassiska, metaverse-genomgångsfilm har ännu en besvikelse dykt upp. Material visar hur Walmart de senaste åren planerat för framtida shopping. Som knappast övertygar. Gruppens släppta ”grocery”-vision innehåller synent på en framtida shoppingupplevelse i matvaruhandeln. En videon som gått viral den här veckan, även om den först visades upp tre år sedan.

Matbutikskunder med VR-glasögon ska under sju, åtta sekunder taffligt föra över en vinflaska till en klumpig digital varukorg, menar Walmart. Sedan under lika många sekunder, och med gnisslande ljud, ”förflyttas” till ett nytt Walmart våningsplan med andra varugrupper. Allt i en dyster, steril betongmiljö (!). Att det finns en virtuell kassörska utan ben som hänger på genom våningsplanen och tjatar sig till att kunden adderar en TV (som flygs till bilen via inomhusdrönare!) hjälper knappast. Inte heller den inbyggda ålderskontroll, Walmart Pay-integration eller kontakt med kylskåpet hemma känns som något vi inte sett flera decennier tidigare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Foodora tar in Zimply och UiPath, Blue Prism samt Pega kompetens

Det är segt, gammaldags, deprimerande utdaterat tekniskt och rent av löjeväckande. Dessutom ifrågasätts det av



Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Världsledande konsulter och leverantörer inom Metaverse 2023


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon