Web Service Award vinnarna 2012

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Update: Under onsdagskvällen presenterades vinnarna av årets Web Service Award på Nalen i Stockholm. Hela 157 000 webbplatsbesökares betyg gav följande vinnare (med Juryns motivering för respektive sida):

http://www.webserviceaward.com/img/wsa-prize_mini.jpg

 • Vinnare i kategorin Information & Service: Suntliv.nu (EPiServer, OnTrax och inhouse utvecklad)
  Omvandlar innehållet med dess fakta till att bli lättförståelig information. ”En sund sajt för en sund arbetsplats”.
 • Vinnare i kategorin samhällskommunikation: Polisen.se (EPiServer CMS, KnowIT och Söderhavet)
  Har en tuff uppgift med en bred målgrupp. Webbplatsen sätter med föredöme användarnas nyttor i fokus.
 • Vinnare i kategorin E-handel: Jotex.se (.NET custom e-commerce)
  En uppskattad webbplats som har legat på toppnivå i flera år och blivit allt bättre. Den underlättar för besökarna att hitta det man söker och ger inspiration.
 • Vinnare i kategorin Intranät: Familjebostäders Porten (EPiServer CMS av bl a Logica UX och NetAkademin/Triona)
  Ett mycket användarvänligt och snyggt intranät som är mycket uppskattat av sina användare. Man har satsat på sitt intranät och det har gett resultat.

Storslam för EPiServer med andra ord. Ett resultat som bl a gått att skönja i resultaten från senaste WSA rapporten under förra året.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rekordaktiv eventperiod, nu har årets första digital- och webbtävling avgjorts, vinnare är..

Kommentarer

 1. Rättelse: Det är Logicas UX grupp som ligger bakom Familjebostäders intranät – inte Mogul.

 2. Rättelse 2 då: Jag har för mig att Logica gjorde designen och att jag från Triona sedan implementerade Familjebostäders Porten på EPiServer CMS och Community.

 3. Eller om vi ska riktigt riktiga så var det .NetAkademien som gjorde, men den äger Triona sen några månader tillbaka

 4. Hej Martin 
  Tänkte bara på en liten rättelse, suntliv.nu är utvecklat av OnTrax AB. 

 5. OK, uppdaterar igen. Men för allas kännedom, sedan några år tillbaka är det ingen direkt hemlighet att det är ytterst svårt att genomföra ett blivande prisbelönt, omfattande projekt helt allena som konsult. Oavsett om företaget är 5 eller 5000 anställda. 

  Nischkompetens inom ledning, design, förberedande arbete, script, tillgänglighet och multimedia behövs jämt – det är därför det är så härligt med snabbt sammansatta och fungerande agila team! 

  MKSE strävar efter att namnge den kontrakterade parten – de är ändå de som håller i helhetsansvaret och ekonomiskt samt juridiskt drar det tyngsta lasset. Det brukar även vara representanter från dessa som först kontaktar mig med releaseinfo och vill att MKSE tar upp nyheten. 

  Sedan vet jag att teamet bakom till 80% kan bestått av underkonsulter som vill synas, använd gärna detta kommentarsfält för de uppdateringarna så får vi läsare i slutändan hela bilden!

Leave a Comment