Wipro köper upp Salesforce-bolag för 0,6 mdr

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Wipro gör en, i sammanhanget rätt, sen satsning på Salesforce genom att köpa upp den brittiska, stora implementationspartnern 4C för omkring 680 miljoner SEK.

Under Corona-tider har det varit mycket ont om motsvarande förvärv, men 4C är en lagom stor, trygg investering för Wipro. 4C ska ståta med inte färre än 1000 egna Salesforce-certifikat bland de anställda. 4C har funnits på banan ända sedan 1997. De har även en större del av sin verksamhet riktad mot Mellanöstern, som ofta fungerar som en ”brygga” för indiska bolag som siktar västerut.

Vi har mer på samma ämne:  Star Global passerar 1000 anställda med API och Service Design-paket för FinTech

Men det är inte Marketing Cloud eller Commerce Cloud som 4C främst jobbar med, utan snarare främst CPQ-delarna samt Sales Cloud och Field Services.

Wipro, med Capgeminis tidigare näst högsta höns och COO, samt CEO Capgemini FS,  Thierry Delaporte vid rodret, har just även meddelat att man kommer strypa lönerna till alla de tiotusentals anställda som stått utan debiterbart uppdrag i mer än 90 dagar. Det skriver IndianTimes. De får enbart sina försäkringar utbetalda hädanefter, enligt ett mail som gick ut till alla anställda under sommaren. Det är hans första operativa order som ny VD.