WordPress 3.8 tonar ned för redaktörerna

In Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

I senaste version 7 och 7.5 valde EPiServer att gå från svart till vitt. I den senaste större WordPress-uppdateringen gör open source CMS:et det motsatta och hakar därmed på samma redaktionella trend som i stort sett alla andra CMS valt under 2013.

episerver vs wordpress

Under helgen släpptes senaste WordPress 3.8 ”Parker”. Utöver Open Sans typeface, bättre kontrast, vektorbaserade ikoner för högupplösta skärmar och fullt responsivt redaktörsstöd inom editering, bildhantering etc. för redaktörer på tablet eller mobil byttes för första gången någonsin färgskalan ut från vit till mörk bakgrund för alla redaktörer. Det finns även iPhone 5 lika ”skal” som redaktörer kan klä sina CMS i.

WordPress grundare Matt Mullenweg ledde uppdateringsarbetet med ”Parker”.

colors

Den mörkare bakgrunden och navigationstonen är en trend som även t ex Adobe AEM (och Adobe Photoshop) kört med i de senare gränssnittuppdateringarna.

Även helt omskrivna storsatsningen TYPO3 Neos har valt en mörk bakgrundston i sin decemberrelease.

Kommentarer

  1. Finns det en poäng i att övergå till ett GUI med högre kontrast tycker du, eller ser du trenden som någonting negativt?

  2. Ja, verkligen. Men det är en tacksam hårdvara och upplevelse att jobba mot. Samtidigt får ju även större, och mindre skärmar även bättre stöd.
    Jag tror däremot inte spec många redaktörer efterfrågar att kunna slå på gul bakgrundsfärg.

Leave a Comment