WordPress fimpar bakåtkompabiliteten, skriver om allt från scratch

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström10 Comments

WordPress CEO Matt Mullenweg berättar att i ett dolt, 20 månader gammalt projekt har första versionerna av kodnamn Calypso formats. Projektet kom till efter hårt arbete med senare versioner av WordPress där man insåg att man behövde frigöra sig från äldre begränsningar för att verkligen förnya världens mest använda CMS.Ändå ska Calypso baseras på lärdomar efter 13 år med WordPress. Men några saker som styrks är bakåtkompabiliteten. WordPress Calypso skrivs om helt från scratch. Calypso rullas först... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Calypso är inte ’Wordpress 5’ @martineden:disqus? Det är den nya front-enden till wordppress.com.

  2. Ja tyvärr Martin, den här artikeln är lite missledande. Det är Automattic som har tagit fram en ny uppdatering för deras produkt WordPress.com, har därför ingeting med WordPress.org att göra så skulle nog vara försiktig med att kalla det WordPress 5 när WordPresss 4.4 har sin release den 8 december.

  3. WordPress har inte gjorts om. Automattic har satsat på ett sidoprojekt de kallar Calypso som är en klient mot WordPress med JetPack installerat.

    Jag har mycket svårt att se att communityn kommer att röra sig åt blogg-hållet igen. Idag är WP ett CMS och inte en bloggklient som Calypso är.

  4. Bra sammanfattning däremot är WordPress.com också lite mer menat som en bloggtjänst för användarna som enkelt vill få upp någonting därför tycker jag personligen Calypso var en bra uppdatering för det fallet. Den betydelsen det får för WordPress som CMS återstår att se…

  5. ”What would we build if we were starting from scratch today, knowing all we’ve learned over the past 13 years of building WordPress?” – Matt Mullenweg

Leave a Comment