WordPress hackat, allvarligaste incidenten hittills

In Cloud / Förvaltning, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström19 Comments

En extremt tråkig nyhet från amerikanska CMS-marknaden. Matt Mullenweg, Ryan Boren, Mark Jaquith, Andrew Ozz och Peter Westwoods ledande WordPress har utsatts för sitt allvarligaste security breach hittills. WordPress, med 18 miljoner bloggar, står inför sin största prövning någonsin då hackers tog över rootaccess hos hela WordPress.com. Något som även drabbade de viktiga Wordpress VIP kunderna. VaultPress kunder verkar dock ha klarat sig. Det mest problematiska är inte att WordPress, till en lejonpart, öppna källkod exponerats... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Samtliga lösenord är hashade och saltade så det är ingen risk att de knäcks. Vart har du läst att de har exponerats i klartext? WordPress.com använder sig av phpass för hashing.

 2. ”While Automattic is downplaying the leak, sites’ source code could include API keys and Twitter and Facebook passwords which can let interested parties gain access to sensitive information as well as shut people out of their Twitter and other vulnerable accounts.”

 3. Ja, men där står ingenting om att de har läckt i klartext. Tro mig, hade de läckt i klarttext hade vi redan märkt det ;) Nyckelordet är ”code could include”. Även nycklar är krypterade.

 4. Jag trodde en av de ledande strategierna för hackers (som VFH 2008) var: Utför – vänta – faller i glömska – få agera ostört.

 5. Jag trodde en av de ledande strategierna för hackers som VFH 2008 var: Utför – vänta – faller i glömska – få agera ostört.

 6. Jag är ingen expert (ping @danielg0lberg ) men tänk på alla som ägnar sig åt att sälja data. Hackade, vidaresålde uppgifter som vandrat till andra-, tredjehand gissar jag först används då det löpt en del tid. Då får följdaktligen köparen av dessa kontouppgifterna agera rätt ostört. Jag vill minnas massa hack där det visat sig att kontouppgifterna som användes stals flera år tidigare.

 7. Samma princip som iOS jailbreak-hacken. Att inte avslöja vad du sitter på för exploit för tidigt eller samtidigt, typ.

 8. Det är bara det att jag har en annan syn på det hela efter 7-8 år i hosting branschen. I de flesta fallen var det typ, seek and destroy. Dock kan jag inte uttala mig om de större hack där informationen säljs vidare eller utnyttjas på ett annat sätt. Dock kan jag hålla med att större intrång hålls hemliga in i det sista medan informationen distribueras ostört.

 9. Pingback: Wordpress.com hackat | Svensson

 10. Men stopp. WORDPRESS är inte hackat, wordpress.com är det. Blanda inte ihop plattformen med blogghosten. Den här posten, och rubriken, är synnerligen missvisande.

  Och ”svenska LO:s WordPress hackad” är totalt fel. LO kör inte WordPress, WordPress-installationen var inte hackad. Punkt.

 11. https://www.mkse.com/2011/04/13/skolgranskning-aftonbladet-se-ar-en-mer-modern-wordpress/#comment-185044123 skrev just att: ”Ang. dina synpunkter på ”.com” i den andra artikeln tycker jag framgår i orden direkt efter rubriken. Det är tydligt nog om än inte på helt korrekt meta-nivå för WP-kunniga. Se samma hantering hos Digital trends, Yahoo!, TC etc. artiklar i samma ämne. Vill minnas även IDG.se skrev utan ”.com” i rubben innan de ändrade 14/4.
  Kort sagt, jag är ingen ”WP-hater” på något sätt. Läser du runt här inser du nog att denna blogg gjort mer för WP än många andra kanaler. Det handlar om att jag oftare skriver ”TV4” än ”TV4-Gruppen Digitala medier” på MKSE.com, helt enkelt.”

 12. Inte många fel? Likhetstecken mellan LO-Tidningen och LO, att det är WordPress som är hackat… Det är, precis som här, äpplen och päron. Ungefär som att säga att ”TV är hackat” om TV3 har blivit hackat! Att du sedan klistrade på hacket på WordPress är ren och skär spekulation från din sida, och dessutom finns det inget som tyder på det.

  Du svänger dig farligt löst med begrepp, namn och begrepp.

 13. Pingback: Veckan som gick – vecka 15 « Same Same But Different

 14. Wiley-Smashing.WordPress.Themes.2011.RETAiL.EBook-DiGiBook

 15. Pingback: WordPress.com hackat | Webbhjälp

Leave a Comment