WordPress teman och tillägg kan ta över sajten inifrån

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Nästa hot mot WordPress har uppdagats. Mallpaket nedladdade av potentiellt miljontals sajtägare kan innehålla skadlig kod.

MKSE.com har under åren uppmärksammat flera större satsningar från stora svenska företag som valt använda sig av gratismallar och mallpaket. En kortsiktig vinst om några hundralappar som kan resultera i kostsamma säkerhetsgenomgångar och genomlysningar.

Loopia berättar om hotet i sitt senaste nyhetsbrev. Kostnadsfria, kommersiella WordPress-teman och tillägg kan leda till otäcka konsekvenser i form av Google-avstängning, dolda egenskaper som spammar användare, dolda URL:er som skickar besökare till utvecklarens egna affiliatesajter för att tjäna pengar eller att din installation försöker hacka olika uppgifter inifrån.

0%
av alla sajter är utsatta
Värre blir det av att mallpaket med stora mängder gratis användare tas över av nya företag och sällskap, som inte har lika goda intentioner som de tidigare utvecklarna.

Enbart WordPress.org, Themeforest och Elegant themes teman är att godta, enligt företaget.

Tidigare undersökningar har visat att ungefär hälften av alla WordPress sajter världen över använder sig av gratisteman.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nix handlar upp ny byrå, ska revitaliseras

Kommentarer

  1. Vi vill bara förtydliga att det inte enbart är WordPress.org, Themeforest och Elegant themes som erbjuder granskade teman och tillägg. Självklart finns det fler seriösa spelare, de vi nämnde i vårt nyhetsbrev och blogginlägg var endast några exempel. //Anna, Loopia

Leave a Comment