WSA: Fler än 1/3 av alla svenska webbplatser drivs av fem år gamla system

In CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Årets WSA trendrapport släpps inom kort. Här kommer några intressanta fakta från 2017 års rapport.

Speciellt datan om hur pass många gamla system som troligtvis är föremål för uppdatering och modernare online marketing/Customer Experience management stöd borde vara högaktuell läsning för de svenska, klassiska CMS-produltbolagen som just nu upplever konkurrens från alla möjliga håll:

  • Planerade förändringar: 88 procent av alla webbplatser kommer att genomgå planerade förändringar under det kommande året
  • Sökmotoroptimering: 45 procent jobbar med att optimera sin webbplats för sökmotorer
  • Publiceringsverktyg/CMS: 37 procent av webbplatserna har en version CMSet som är fem år eller äldre.
  • Syfte: Endast 58 procent anger att det finns ett definierat syfte med webbplatsens olika undersidor.
  • Kvalitetssäkring: Endast 21 procent av webbplatserna tar hjälp av användarna för kvalitetssäkring.
  • Kvalitetssäkring: 45 procent anger att de har rutiner för språkgranskning/kvalitetssäkring av nya texter som ska publiceras på webbplatsen.
  • Statistik: Google Analytics behåller sin position som det i särklass ledande verktyget för utvärdering och statistik. Men bara 53 % av dem som använder det har utbildning för det och bara 33 % tycker att de har goda kunskaper om verktyget.
  • Sociala medier: 99 procent uppger att de har en eller flera sociala medier kanaler. Facebook sida är vanligast vilket 91 procent har. Instagram ökar kraftigast. 60 procent uppger i år att de har ett Instagram konto. 2016 var andelen 18 procent.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rekordaktiv eventperiod, nu har årets första digital- och webbtävling avgjorts, vinnare är..

Leave a Comment