Wunderkraut köper resterna av Schibsted-bolag

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Technocreative, som bland annat utvecklat plattformar för Schibsteds nativeannonsering och arbetar med Inbound Marketing köps upp av Wunderkraut. Drupal-byrån vill satsa mer på innehållshantering.

Wunderkraut anställde nyligen Christopher Cato med en bakgrund på Technocreative och MiniMedia. Han kom till bolaget efter att Minimedia varslat 13 anställda strax innan sommaren. För då Schibsted istället för egen Drupal-låda satsade på en koncernövergripande ”Schibsted Content Marketing Studio” delades tidigare Minimedia upp. Och alla går inte till Wunderkraut, sju native-veteraner från Minimedia / Technocreative valde istället att i september starta produktionsbolaget CISK, Content is King. Det är osäkert hur många som istället gick till Wunderkraut.

– Utvecklarna i Technocreative har varit ledande i Sverige på att ta fram nya skalbara plattformar för nativeannonsering, och tagit fram unika analysverktyg för att hantera stora mängder data från dessa plattformar.”

Säger Maths Nilsson, vd för Schibstedbolaget MiniMedia.

0%
majoritet hade Schibsted tidigare, valde lägga ned

Technocreative har varit ett dotterbolag till MiniMedia och har även arbetat med externa kunder som Vattenfall och Countryside Hotels.

Leave a Comment