Wunderkraut läggs ned internationellt

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Wunderkraut har nyligen brandat om sig och kallar sig numera bara ”Wunder”. Det nya Wunder Group räknar inte in svenska Wunderkraut till mixen längre, men nämner verksamheter i Estland, Finland, Tyskland, Lettland och England.

Därmed saknas de tidigare kontoren i Norge, Belgien, Holland och Danmark som fanns när gruppen grundandes 2012. Som mest sysselsatte gruppen närmare 200 anställda.

Allt i samband med att riskkapitalisterna på finska Korona Invest går in i den idag 120 man stora Drupal-gruppen, berättar internationella och finska VD:n Joonas Kiminki. Målet med de nya ägarna är nu att växa nuvarande omsättningen på omkring 70 Mkr med 300% på 3-5 års sikt.

Svenska enheten, som har samma logotype och profil, behåller namnet Wunderkraut och nämner istället kontor i Stockholm, Göteborg och Östersund. Wunder verkar ha ett fortsatt tydligare one-stop-shop Drupal-fokus, något som svenska Wunderkraut de senaste åren lämnat för MA som Hubspot samt .NET-försäljning.

Anledningen att skippa ”kraut” nämns inte, men det kan ha att göra med att namnet fått utstå viss kritik iom. de senaste årens nedlagda kontor och ekonomiska problem.

ALLT OM MARKETING AUTOMATION!

Dagliga nyheter och ett omfattande arkiv med hundratals artiklar om Marketing Automation och plattformsnyheter.

Leave a Comment