Xelera passerar 200 Drupal-projekt, fimpar övriga delar av verksamheten

In Check out/Kassasystem, Drupal, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Xelera Communication genom VD Camilla Steen meddelar att de helt skippar sin egna e-handelsprodukt för att satsa på vedertagna produker som Drupal.

http://resources1.mynewsdesk.com/files/ff7b213bec167806c1df149b6567780c/resources/ResourceWebImage/thumbnails/camilla_1_small.jpg

De säger sig även redan stå bakom 200 (!) Drupal-projekt, vilket borde vara någon typ av Skandinaviskt rekord.

Till saken ska sägas att kundskaran historiskt främst bestått av små och medelstora kunder ifrån regionen. Men Xelera har gjort ett hästjobb med Drupal-försäljningen till denna målgrupp.

På en debattpanel under höstens DrupalCamp tog MKSE.com’s Martin Edenström upp frågan om aktörer som Xeleras kunder egentligen vet om att det är just en Drupal de får. Och följdaktligen om de egentligen bryr sig när de ofta tidigare kommer från no-name custom CMS.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer

Xelera har nämligen låtit styla, dokumentera och paketera Drupal 6 och kallar den tom. för egna namnet Drupal 6.19 XEL 35 (med ett listpris om 34 860 SEK).

Det vägda publiksvaret från DrupalCamp var att kunderna nog inte intresserade sig så mycket för om det var en Drupal CMS eller annan sort på open source. De var främst positiva till gratismodulariteten som sparar på totaltkostnaden.

Xeleras egna e-handelsverksamhet överges, vid rena e-handelsförfrågningar där Drupal inte passar kommer istället Runar Wahlgrens lågprisaktör Nordisk E-handel (med runt 800 egna kunder) rekommenderas av Xelera.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Drupalcon Portland 2024: "Drupal för knepigt, ska förändras på riktigt med Drupal Starshot"

Leave a Comment