Zara öppnar e-handel, pop-up och AR för 202 marknader, satsar på Afrika

In E-handel, Nyheter, Övriga / Custom CMS, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vi skrev tidigare i veckan om den mindre, även spanska kusinen Cortefiel. Nu berättar modejätten Zara och ägarbolaget Inditex att de går live med sin uppdaterade e-handel på Zara.com. I hela 106 ytterligare länder. Och därav på många nya marknader i kontinenten Afrika som Angola, Elfenbenskusten, Senegal och Ghana. Samt i mindre vanliga marknader som Karibien och Indonesien. Totalt finns Zara då på 202 marknader, men 47 av dessa har inte kassasystemet påslaget.

Zara har även för ambition att erbjuda ”same-day delivery” till flera storstäder och bolaget jobbar med ett flertal betalleverantörer för att göra det enkelt för kunderna att slutföra ett köp. Zara har även byggt self-service checkouts (kiosker) för bättre omnikanalupplevelse för kund i butik, har testat AR samt har i London experimenterat med pop-up butiker för att lära sig mer om click-and-collect beteende hos sina kunder.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Zara Pre-Owned väljer addera Stripe till egen Shopify och Optimizely

Shoppingupplevelsen online är högdynamisk med ett mycket omfattande multimediautbud av film från modevisningar och pågående kampanjer. Zara använder en omfattande, custom byggd, tyngre java-lösning för sin centrala e-handel. Zara har även Alipay.com, Qubit, Fit Analytics och Empathybroker installerat. Den lösningen återfinns i Spanien och det är delar av den de 202 marknaderna tar del av. Zaras medlemsklubb aktiveras genom lätt direktöversatta valet ”starta session” från toppmeny. Därefter måste medlemmar fylla i hela 12 uppgifter, inte helt optimalt sett till konverteringen och dataindrivningen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Zara Pre-Owned väljer addera Stripe till egen Shopify och Optimizely

Online sales står för runt 10 procent av Inditex totala gruppförsäljning. Efter att ha ökat med imponerande 41 procent under helåret 2017. Målet för Inditex är nu att om två år kunna erbjuda samtliga egna produkter till försäljning online. Detta för alla marknader man är verksam på.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.