Zara Pre-Owned väljer addera Stripe till egen Shopify och Optimizely

In Check out/Kassasystem, CXM, E-handel, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är minst lika mycket nyheter kring checkoutlösningar som Shop Pay, Paypal Checkout och Klarna Checkout numera som det är runt mer traditionella sviter av e-handelsfunktionalitet och plattform. Kanske har med den rådande megatrenden med headless att göra? Idag berättar Inditex och Zara att de har valt amerikanska Stripe som betalningspartner på deras uppdaterade marknadsplats för second hand-kläder, Zara Pre-Owned. Den sajten är annars en Shopify e-handel med optimeringsstöd och A/B-test från Optimizely.

0,5 biljoner
i extra ekonomisk produktion ska gå generera
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Zara ska använda Stripes betalningsinfrastruktur för second hand-plattformen och cirkulär ekonomi inom modebranschen över hela världen. Stripe Connect ska integreras för att hantera betalningar mellan köpare och säljare av Zara-artiklar, berättar svenska Stripe och Erik Olofsson.

Enligt Zara ska det finnas beräkningar från World Economic Forum att övergången till mer hållbara modeller kommer att generera 4,5 biljoner dollar i extra ekonomisk produktion fram till 2030. Zara Pre-Owned börjar med att öppna i Storbritannien, med planer på att expandera till andra europeiska marknader under 2023.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Shopify och Amazon gräver ned stridsyxan, Buy With Prime stöd aktiveras