100 000 SEK i lägre lön, betalningsviljan för UX:are sjunker snabbt

In Content Marketing, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Data från tjänsten ZipRecruiter skvallrar om att löneläget inom bl a tech och digitala tjänster är helt annorlunda hösten 2023 jämfört med för ett år sedan. Företagets data från 20 000 annonser senaste tiden visar på kraftiga fall bland listade exempellöner (vanligt förfarande i USA) vid anställning. Värst är det inom just IT-sektorn.

0 %
lägre lön enligt datakällan
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Datan bekrätas av löne- och förmånehanteringsaktören Gusto. Olika digitala ”Professional Service”-roller inom tech för t ex ingenjörer och utvecklare har fallit med hela -18 procent det senaste året.

En person som WSJ pratat med i Michigan berättar att snittlönen för hennes UX jobb fallit med hela 100 000 SEK perDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Internationell SAP-partner vill åt svenska headless commerce, CDP och CX projekt