1177.se släppt på EPiServer CMS 6 med SiteSeeker av Inera

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Update: Landstingen och regionerna har lanserat gemensamma webbplatsen 1177.seEPiServer CMS 6 av Inera (med EPiServer-hjälp från Valtech tydligen som ansvarat för design/frontend).

Det är rätt tjusigt designat och finns ett kul startsideelement i den omsvepande topp-ribbonen (med stängknapp) med nedfallande dropdown för geografisk identifikation. Samma typ av dropdown används även som startsidemenyer. De grafiska frågorna om vad besökaren vill göra är tydliga och bra. Sökningen är klustrad och grafiskt tydlig. En Powered by SiteSeeker ligger där bakom.

Åke Rosandher, chef på Center för eHälsa i samverkan, CeHis, som är landstingens och regionernas gemensamma beställarorganisation, beställde.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact titulerar sig störst i Norden inom e-handel med 0,4 mdr omsättning, tittar på förvärv

Nytt utseende och ett utökat utbud finns på plats. Nationella innehåll samt regional information från eget landsting eller region. På 1177.se finns också tjänsten Mina vårdkontakter där medborgare genom e-legitimation eller lösenord ska kunna boka tid i vården, förnya recept samt läsa läkemedelslistor och hantera vårdärenden.

Men delen bakom inloggning förblev en tråkig, odesignad Lotus Notes-länk. Är SiteVisions gamla ambition med ett proxy för att integrera/designmässigt baka in denna typ av webbprojektutomliggande delar helt förkastad idag?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Höstens noteringssuccé goda nyheter för EQT och Sitecore, kund och partners visade upp sig i Köpenhamn

1177.se har funnits i över tio år. På sikt ska användarna även kunna läsa sina journaler via 1177.se.

Kommentarer

  1. Martin: Det är inte bara EPiServer-hjälp. Hela designen är signerad Valtech och sajten är bygd av ett relativt stort team hos oss.

Leave a Comment