1177.se släppt på EPiServer CMS 6 med SiteSeeker av Inera

In Episerver, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Update: Landstingen och regionerna har lanserat gemensamma webbplatsen 1177.seEPiServer CMS 6 av Inera (med EPiServer-hjälp från Valtech tydligen som ansvarat för design/frontend).

1177.se, EPiServer 7.5, Inera, siteseeker, valtech Episerver, Nyheter, Offentlig sektor

Det är rätt tjusigt designat och finns ett kul startsideelement i den omsvepande topp-ribbonen (med stängknapp) med nedfallande dropdown för geografisk identifikation. Samma typ av dropdown används även som startsidemenyer. De grafiska frågorna om vad besökaren vill göra är tydliga och bra. Sökningen är klustrad och grafiskt tydlig. En Powered by SiteSeeker ligger där bakom.

Åke Rosandher, chef på Center för eHälsa i samverkan, CeHis, som är landstingens och regionernas gemensamma beställarorganisation, beställde.

Vi har mer på samma ämne:  Blomsterlandet släpper ny e-handel med integrationshub på Episerver Commerce, demo på DCongress

Nytt utseende och ett utökat utbud finns på plats. Nationella innehåll samt regional information från eget landsting eller region. På 1177.se finns också tjänsten Mina vårdkontakter där medborgare genom e-legitimation eller lösenord ska kunna boka tid i vården, förnya recept samt läsa läkemedelslistor och hantera vårdärenden.

Men delen bakom inloggning förblev en tråkig, odesignad Lotus Notes-länk. Är SiteVisions gamla ambition med ett proxy för att integrera/designmässigt baka in denna typ av webbprojektutomliggande delar helt förkastad idag?

1177.se har funnits i över tio år. På sikt ska användarna även kunna läsa sina journaler via 1177.se.

Kommentarer

  1. Martin: Det är inte bara EPiServer-hjälp. Hela designen är signerad Valtech och sajten är bygd av ett relativt stort team hos oss.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.